Povestea Sorinei, fetita luata cu mascatii de la familia de asistenti maternali este emotionanta. Nu mai putin de 122 de familii au refuzat sa o adopte, pana acum, iar motivul este unul de-a dreptul halucinant.

Sorina este de etnie roma, acesta fiind – de fapt – motivul pentru care 122 de familii au refuzat sa o adopte pana acum. A fost data spre adoptie inca de cand avea 3 ani, numai ca, asa cum precizam mai sus, fetita nu a fost adoptata de nimeni. Stabiliti in SUA, Gabriel si Ramona Sacarin si-au exprimat intentia de a o adopta, iar instanta – dupa un proces de lunga durata – a stabilit ca fetita poate sa mearga in familia lor. Doua familii se lupta acum pentru fetita, de mai bine de sase luni. Sorina a ajuns la sotii Sacarin dupa ce a fost luata cu mascatii din locuinta aflata in Baia de Arama, acolo unde statea cu asistentii maternali. Acestia lanseaza acuzatii grave si spun ca familia care doreste sa o adopte intentioneaza, totusi, sa faca… trafic de organe.

”Am plecat pe ideea ca acceptam pe oricine ne-ar da. Am vrut sa dam o sansa unui copil din tara in care venim. Avem si un istoric de adoptii in familia noastra si am vrut sa multumim cumva prin asta, sa rasplatim ceva bun cu ceva bun. Iar fiica noastra, Ava, dupa ce a jucat la un moment dat la scoala intr-o piesa de teatru in rolul unei orfane, ne-a spus ca si-ar dori o surioara si ca ar trebui sa ajutam un copil fara familie”, au marturisit sotii Sacarin pentru libertatea.ro.

Ancheta in desfasurare

Sotii Saramat au deja doi copii. Dar si-au dorit sa mai aiba unul. Au luat hotararea ca Mariana Saramat sa obtina atestat de asistent maternal pentru a usura procedura de adoptie. Trebuie mentionat ca asistentul maternal are prioritate la adoptia copilului pe care il ia in grija, conform aceleiasi surse.

”Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus la data de 21 iunie 2019 efectuarea de verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova privind imprejurarile si modalitatea in care procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetarii penale in cauza mediatizata, inclusiv in ceea ce priveste coordonarea activitatii de efectuare a perchezitiei domiciliare din ziua de 21 iunie 2019. Controlul va fi efectuat de catre procurori din cadrul Serviciul de Indrumare si Control”, anunta procurorul general al Romaniei, conform stiripesurse.ro.
“Ii urasc si nu vreau sa ii vad in fata mea, ca vor sa ma ia de la mami si de la tati”.

Intr-o postare pe facebook, momentele tensionate prin care a fost obligata sa treaca Sorina au emotionat vizitatorii paginii.

”Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu!!!! Revoltator un procuror femeie a coordonat aceasta actiune! S-au incalcat toate procedurile. Tot ce tine de umanitate este o poveste! Trei masini cu mascati, o mobilizare de forte cum rar intalnesti. Pentru preluarea unui COPIL de 8 ani. Sunt mama iar asa ceva este de neacceptat!  Un copil de numai 8 ani este abuzat fizic si chinuit psihic de reprezentati ai statului pentru ca se impotriveste cu disperare despartirii de asistentii maternali care l-au crescut si ocrotit mai bine de 7 ani (si care au si formulat cerere de adoptie).

In timp ce striga “Mami, nu vreau sa plec!”, copilul este luat cu brutalitate si cruzime de langa familie si tarat cu indiferenta pe jos, de parca ar fi un sac cu cartofi, iar nu un suflet. Un astfel de comportament este inadmisibil si intolerabil, iar cei vinovati trebuie sanctionati exemplar!

PS: Sunt curioasa cum a apreciat si motivat instanta de judecata ca este in INTERESUL SUPERIOR al minorului sa fie incuviintata adoptia, in conditiile in care, potrivit informatiilor publice, intrebat fiind in ce relatii este cu parintii adoptivi, copilul afirma urmatoare: “Ii urasc si nu vreau sa ii vad in fata mea, ca vor sa ma ia de la mami si de la tati”. coral