Avocata pe care Alin Tișe o vrea în Consiliul de Administrație de la Aeroportul Internațional Cluj a oferit consultanță firmei Rosal, companie care se ocupă de jumătate din salubrizarea Clujului. Rosal e fosta firmă a lui Silviu Prigoană, deputat PDL în legislatura 2008-2012.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, încearcă a doua oară să schimbe componenţa Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Cluj. După ce avocatul care l-a reprezentat în procesul de divorţ a ales să se retragă şi după circul de la şedinţa precedentă de Consiliu Judeţean, Tişe a decis să nu-i mai revoce nici pe actualii membri. Acestora ar urma să li se vor alăture încă patru persoane.

Potrivit proiectului de hotărâre, Consiliul Judeţean ar urma să îi numească în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj pe Alina Mirela Petre – reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice, Diana Angelica Rădulescu – avocat, Valentin Grigoriu – fostul director al Aeroportului Băneasa şi Daniel Perşu – reprezentantul autorității publice tutelare.

Diana Angelica Rădulescu este avocată în Baroul București, cu peste 10 ani experienţă în domeniul insolvenţei și reorganizării societăţilor comerciale, iar printre clienții acesteia s-a numărat și Rosal Group SA, după cum singură a mărturisit într-un interviu.

“Dat fiind faptul că pământul este rotund, sunt unii care au ajuns să creadă că ei sunt centrul şi pământul se învârte în jurul lor, dar mi-am propus să dovedesc că lucrurile nu stau deloc aşa”, spunea Diana Rădulescu într-un interviu businesswoman.ro.

Compania de salubritate Rosal Grup a fost fondată de Silviu Prigoană. În 2011, atunci parlamentar PDL, omul de afaceri Silviu Prigoană afirma că nu mai este proprietar al Rosal Grup, în contextul în care parlamentarilor le este interzis să controleze simultan companii.

Reamintim că firma Brantner – Vereş a câştigat, alături de compania Rosal Grup, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecându-şi mai multe sectoare din oraș.

Cele două societăţi, Brantner-Vereş şi Rosal, au primit în concesionare serviciul de salubritate pe o perioadă de opt ani, cu posibilitatea extinderii contractului pentru o perioadă de încă patru ani. Rosal şi Brantner au obligaţia de a realiza o serie de investiţii în modernizarea şi amenajarea de puncte gospodăreşti, care să permită depozitarea selectivă a deşeurilor menajere, pe categorii.

Sursa: monitorulcj.ro

coral