Cadavrul unei fetițe, abia născută, a fost găsit de polițiști în fosa septică a unei case din cartierul Ocna Dej. Cazul a șocat întreaga comunitate dejeană, mama fetiței fiind acuzată că și-a ucis copila. 

ȘTIREA INIȚIALĂ AICI

Tânăra ar fi susținut că nu știa că era însărcinată, astfel că a intrat în travaliu fără să-și dea seama ce i se întâmplă. Abia când a văzut că a născut ar fi realizat prin ce trece și a luat decizia să scape de bebeluș. Pe de altă parte, cunoscuții acesteia spun că tânăra era perfect conștientă de faptul că era gravidă, dar a ascuns sarcina atât de familie, cât și de tatăl copilului.

De altfel, într-o postare recentă pe Facebook aceasta susținea că ”Nu-mi mi-am dorit niciodată atâta pace în viața mea, cât îmi doresc acum! M-am săturat de lucrurile care-mi complică viața. Vreau doar liniște completă”.

Fetița, abia venită pe lume, și-a găsit sfârșitul în fosa septică a casei. Asta au stabilit medicii legiști, care au analizat cadavrul nou-născutei, după ce acesta a fost scos din fosa septică și transportat la morgă. Iar necropsia a arătat că fetița trăia când a fost adusă pe lume, decesul înregistrându-se ulterior nașterii.

Deocamdată mama ucigașă, Alexandra, este încă internată la Spitalul Municipal Dej, sub supraveghere, aceasta fiind cercetată de oamenii legii pentru comiterea infracțiunii de ”Uciderea copilului nou-născut imediat după naștere, dar nu mai târziu de 24 de ore, săvârșită de către mama aflată în stare de tulburare psihică”, faptă prevăzută și sancționată de articolul 200 Cod Penal, fiind pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

În cazul în care expertiza psihiatrică va dovedi că tânăra avea discernământ la momentul comiterii faptei, aceasta ar putea fi acuzată de omor.

Sursa: someseanul.ro

coral