News Flash:

Ciocolata rotunda este MAI DULCE decat cea patrata

21 Octombrie 2013
733 Vizualizari | 0 Comentarii

Un nou studiu a relevat faptul ca oamenii tind sa asocieze formele rotunde cu gustul dulce si formele unghiulare cu gustul amar. Potrivit omului de stiinta Charles Spence, oamenii fac asocieri consistente intre proprietatile formei. Acesta a ajuns la concluzia ca generalizarea potrivit careia dulcele este rotund si amarul unghiular nu este un fals. Concluziile au fost formulate dupa ce mai multi subiecti au oferit raspunsuri referitoare la mai multe tipuri de produse alimentare si bauturi.



Pentru acest studiu, participantii au fost rugati sa guste mostre de ciocolata cu continut diferit de cacao si sa noteze pe o scala modul in care ei cred ca se reflecta gustul. Spence si echipa sa au constatat ca ciocolata cu lapte extra cremoasa, ce contine 30% cacao si trufele de ciocolata cu lapte au fost mai puternic asociate cu formele rotunde, in timp ce ciocolatele cu 70 si 90% cacao au fost asociate cu forme unghiulare si sunete clare.



Noul studiu a aparut dupa ce multi oameni s-au plans ca un tip de ciocolata ale carui colturi au fost atenuate are un gust prea dulce, comparativ cu batoanele anterioare. Aparand noul baton, purtatorul de cuvant al firmei producatoare a afirmat ca nu au existat schimbari de reteta ale ciocolatei, dar au fost schimbate formele cu unele rotunde pentru a se topi in gura mai bine, potrivit apropo.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

formele rotunde dulce formele unghiulare amar charles spence cacao
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1082 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011922 (s)