Conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj a transmis pe adresa redacției următorul comunicat de presă, adresând întrebarea "De ce are nevoie Consiliul Județean de asistență juridică?".

"Iată:

Aeroportul Cluj, un exemplu impecabil de măiestrie administrativă recunoscută la nivel internațional, a intentat peste 44 de procese civile și penale, din care 37 sunt încă pe rol, toate îndreptate împotriva Consiliului Județean Cluj, sursa celor peste 100 de milioane de euro investiți în dezvoltarea aeroportului. Halucinant!

Angajații aeroportului și liderii de sindicat, deși extrem de presați de activitatea consistentă pe care o au, printre greve, proteste (considerate contrare legii de către ITM) și conferințe de presă, au reușit să dea în judecată, pe bani publici, unicul proprietar/acționar al aeroportului. Pentru aceasta, au angajat și avocați externi, plătiți, evident, din bani ai celor 700.000 de clujeni menționați de curând de conducere. Halucinant! Mai mult, angajați ai aeroportului au înființat un ONG care are ca scop principal ,,sesizarea organelor abilitate,,, ONG care abuzează de prevederile Legii 544. Drept urmare, Consiliul Județean Cluj are procese și cu acest ONG. Halucinant!

Care este rezultatul acestei procesomanii? Cele mai importante domenii care sunt în responsabilitatea Consiliului Județean Cluj – Drumurile județene, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, Spitalele, devin subiecte care nu mai pot beneficia de asistența Direcției juridice a Consiliului, aceasta fiind blocată de procesele ,,pe bandă rulantă,, îndreptate împotriva sa. Și mai halucinant!"

coral