News Flash:

Clint Eastwood si Ana Blandiana. EDITORIAL

30 Noiembrie 2016
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6975 RON (0.0000)
USD: 4.1192 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Dan Horea

Pe Clint Eastwood îl cunoaştem din multele lui filme, în care a jucat, aproape întotdeauna, roluri de duri.

Ce nu ştiam este că omul îşi ia în serios cetăţenia.

"One day we will realize that the Barack Obama presidency was the biggest fraud ever perpetrated on the American people."

(Într-o zi, ne vom da seama că preşedinţia lui Barack Obama a fost cea mai mare înşelătorie în formă continuată asupra poporului american).

Evident, mare parte a actorilor de la Hollywood sunt infestaţi cu "corectitudine politică", aşa că poziţia d-lui Eastwood nu este majoritară.

Pe Facebook circulă o fotografie a actriţei Ellen DeGeneres (căsătorită cu o altă actriţă, Portia de Rossi, şi mare activistă pentru drepturile, tot mai extinse, ale homosexualilor), în momentul decorării ei de către preşedintele Obama. Textul de sub fotografie zice aşa: "Trăim într-o lume în care capeţi decoraţii pentru că eşti gay de la un om care a primit Nobelul pentru că e negru".  

De ce am început cu Mr. Eastwood?

Fiindcă şi la noi există voci, de mare anvergură şi credibilitate, care se pronunţă împotriva curentului "corect politic" în care suntem înecaţi de vreo 20 de ani.

Ajunge să pomenesc două nume: Ana Blandiana şi Ioan Aurel Pop, ajunşi ţinte ale dejecţiilor verbale emise de indivizi care, culmea, se declară susţinători ai diversităţii de opinii şi ai toleranţei!

Diversitate şi toleranţă, dar numai pentru opinii convergente cu ale lor, din câte se vede. Totul e relativ, cu excepţia relativismului, care e bătut in cuie, nu-i aşa?.

Această "corectitudine politică", tratată la început cu umor (ex. nu se zice bivol ci vacă africano-americană) a devenit, în cele din urmă, o ideologie sadea. Una cel puţin la fel de totalitară ca fascismul sau comunismul.

Alarmant este că noile generaţii sunt educate în acest spirit, iar mulţi tineri se crispează când aud cuvintele de pe lista neagră a acestei ideologii. Imi spunea cineva că o fetiţă de şcoală primară i-a cerut permisiunea să-i destăinuie - între patru ochi! - că se teme de colegii ei ţigani.

Restrângerea libertăţii de exprimare a continuat, mai ales în Occident, cu refuzarea unor realităţi ce contrazic teoria. Ca atare, nu se mai permite dezvăluirea etniei, religiei sau rasei infractorilor, sub pretext că ar conduce la generalizări ofensatoare.

Statisticile Poliţiei, inclusiv a celei române, nu mai conţin procentul pe etnii al arestaţilor, pentru simplul motiv că s-ar constata imediat infracţionalitatea covârşitor de mare în rândurile ţiganilor. Ultima astfel de statistică am citit-o în 2003, de la IPJ Cluj, şi nu era deloc măgulitoare pentru cei care se declarau, atunci ca şi acum, discriminaţi.

In Occident, o statistică similară ar releva procentul consistent de asiatici şi africani care comit infracţiuni. Culmea este că occidentalii tot pe est-europeni îi detestă, ceea ce-mi reaminteşte proverbul despre felul în care îţi aşterni şi calitatea somnului.

Poetul libanez Khalil Gibran scria, acum aproape un secol:

"Când binele este hămesit, el îşi caută hrana chiar în cele mai întunecate hrube, iar când este însetat, se adapă chiar din apă moartă".

Poeta Ana Blandiana spunea, acum câteva zile:

"Europa susține că se poartă cum se poartă - și aproape se sinucide - pe baza respectului față de drepturile omului, care au devenit, practic, o religie. Drepturi ale omului care, în mod straniu, nu sunt absolut suprapuse peste demnitatea umană... In măsura în care Europa va dispărea, vor dispărea și drepturile omului. Deci însăși ideea în numele căreia s-a sacrificat."

"Doi universitari americani au publicat o listă de cuvinte și expresii care e recomandabil să nu fie folosite. Comuniștii n-au ajuns chiar până acolo."

Logica elementară ne spune că orice problemă, pentru a fi rezolvată, trebuie mai întâi identificată şi adusă la lumină.

De la infracţionalitate la de-civilizare, de-creştinare, de-europenizare.

Corectitudinea politică pretinde ca o problemă creată de oricine altcineva decât albii heterosexuali şi creştini să fie ascunsă, pentru a nu-i ofensa pe cei în cauză.

Adică nu rezolvarea problemei ne interesează, ci bunadispoziţie a celor care au creat-o!

Profesorul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, spunea, la rândul lui:

"Am fost avertizaţi demult că somnul raţiunii naşte monştri. Nu demult, am văzut ciocane distrugând statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine să veghem ca admirabilele descoperiri şi invenţii ale lumii contemporane să servească omului creativ şi creator, omului cercetător şi omului moral, nu omului-robot, distorsionat şi manipulat."

Voi încheia tot cu un citat din Ana Blandiana, mai mult decât logic şi, prin asta, cu atât mai alarmant:

"Unul dintre promotorii Școlii de la Frankfurt a scris o cărticică în anii '20, care se numea „De ce trebuie distrusă Europa". (..)Europa, cu religia ei iudeo-creștină și cu filosofia ei greacă era privită ca o entitate ce împiedică dezvoltarea lumii în general prin faptul că o domină cultural, deci trebuia distrusă, pentru ca lumea să se dezvolte."

Pentru cine are ochi de citit şi minte de priceput.

Creierele deja spălate nu mai pot discerne.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dan horea editorial aurel pop ana blandiana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1018 (s) | 35 queries | Mysql time :0.039228 (s)