Ghinion teribil pentru un bărbat de 70 de ani din Cluj. Mașina sub care făcea reparații a căzut pe el, în garajul propriu. Acum se află în stare critică la spital.

Bărbatul de aproximativ 70 de ani a fost observat la scurt timp după ce mașina l-a strivit de către un alt bărbat, aflat în trecere. Acesta din urmă, ajutat de un taximetrist, a reușit să îl scoată de sub autoturism și să dea alarma, anunță Observator Tv.

Norocul a făcut ca o asistentă medicală, aflată în timpul liber, să fie prezentă în zonă și să evalueze rapid starea de sănătate a victimei. Femeia nu a stat pe gânduri și a început masajul cardiac extern, până la sosirea echipajelor de urgență.

În momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, bărbatul, grav rănit, încă respira, însă a intrat din nou în stop cardio-respirator, fiind necesară reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD.

Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Prezența de spirit și implicarea cetățenilor, prin efectuarea corecctă a primilor pași din “lanțul supraviețuirii”, i-a crescut considerabil șansele de a fi salvat. Bărbatul se află deocamdată în stare critică la spital.

coral