News Flash:

Cluj IT Cluster a participat la conferinta JCI Danube cu proiectul de oras inteligent „Brained City"

19 Octombrie 2015
603 Vizualizari | 0 Comentarii
Cluj It Cluster
luj IT Cluster a participat la conferinta JCI Danube (15-18 octombrie 2015), organizata de Junior Chamber International (JCI), cu un stand expozitional si cu un workshop pe tema Smart and Innovative Cities, in care a prezentat proiectul „Brained City - Dezvoltarea Inovativa prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca", care isi propune ca prin intermediul sistemelor informatice integrate in arhitectura cloud sa ofere solutii pentru o gestiune inteligenta a resurselor si componentelor comunitatii oraselor viitorului.

Proiectul „Brained City - Dezvoltarea inovativa prin Informatizare a Ecosistemului urban Cluj-Napoca", in valoare de peste 7,2 milioane de lei, este sustinut prin fonduri stucturale ale Axei 1.3.3 a POSCCE, dar si cofinantare din partea membrilor clusterului, propunandu-si dezvoltarea unui amplu proiect de tip Smart City care cuprinde dezvoltarea de produse software inovative, cat si realizarea a 12 studii de design software care fundamenteaza proiecte ulterioare.

In deschiderea workshop-ului din cadrul conferintei, Conf. Univ. Dr. Paulina Mitrea, managerul proiectului, a subliniat importanta inovarii si a orientarii pentru crearea de produse cu valoare adaugata mare si cu un impact real asupra mediului urban si asupra comunitatilor umane. Prin acest proiect, Cluj IT Cluster propune o serie de solutii care contribuie la dezvoltarea de orase inteligente si imbunatatirea calitatii vietii urbane.

In continuarea workshop-ului au sustinut prezentari responsabilii care coordoneaza componentele pivot ale proiectului Brained City: Cristian Ureche - sistemul de parking inovativ, care va gestiona in mod inteligent locurile de parcare si va contribui la fluidizarea traficului -, Daniel Homorodean - sistemul de optimizare a proceselor din institutii publice, care va asigura fluiditate si transparenta -, Ovidiu Pintea - bursa produselor agricole, care va face legatura dintre producatorii rurali si consumatorii urbani -, si Prof. Dr. Ing. Vasile Dadarlat  - sistemul middleware pentru retele de senzori inteligenti WSN, cu exemplificare de aplicabilitate in domeniul medical.

Sub sigla Brained City, Cluj IT Cluster sustine si promoveaza inovarea prin cooperarea dintre cele patru componente esentiale dezvoltarii ecosistemului urban: mediul privat, mediul academic, autoritatile publice si comunitatea. Scopul final este imbunatatirea calitatii vietii si utilizarea eficienta a resurselor prin sisteme informatice integrate.

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintata in octombrie 2012, avand ca membri 31 de companii de IT, 5 institutii de invatamant superior si de cercetare - Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj Napoca si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare din Cluj-Napoca, precum si 9 institutii publice si organizatii catalizator.

Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala.

Prioritatile clusterului pentru urmatoarea perioada sunt reprezentate de: extinderea prezentei internationale prin competitivitate ridicata si prin produse sau servicii inovatoare; dezvoltarea unui mecanism de cooperare eficient intre universitati si industria IT, care sa aiba ca rezultat un numar cat mai mare de specialisti IT foarte bine pregatiti; implementarea proiectului „Brained City" in Cluj-Napoca,  cat si in orice alte ecosisteme urbane dornice a evolua spre stadiul de Orase Inteligente. Mai multe informatii despre activitatea Cluj IT Cluster sunt disponibile pe www.clujit.ro

Sursa foto: nineoclock.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

jci danube
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046205 (s)