News Flash:

Cluj IT Cluster si UBB lanseaza un nou proiect POSDRU cu titlul „Cresterea oportunitatilor de ocupabilitate prin practica de succes”

2 Noiembrie 2014
1833 Vizualizari | 2 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7274 RON (0.0000)
USD: 4.2656 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Andrei Kelemen
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Cluj IT Cluster, unul dintre cele mai importante clustere in domeniul IT la nivel national, lanseaza proiectul POSDRU „Cresterea oportunitatilor de ocupabilitate prin practica de succes (PRACT-IT)”, prin care va facilita participarea a 450 de studenti la stagii de practica, cu durata de 3 saptamani, in cadrul a 40 de organizatii din lantul de valoare al industriei de IT, cu precadere dintre membrii clusterului. Programul se va desfasura in perioada noiembrie 2014 – iulie 2015 si se adreseaza studentilor din anii I si II ai Universitatii Babes-Bolyai, din cadrul specializarilor: matematica, informatica, informatica economica, statistica, marketing, afaceri internationale, economie generala si contabilitate.

Obiectivul proiectului este reprezentat de imbunatatirea competentelor si aptitudinilor profesionale ale studentilor care se regasesc la nivelul educational de studii de licenta, in vederea cresterii capacitatii acestora de a se incadra cu succes si in mod sustenabil pe piata muncii.

Proiectul cu finantare nerambursabila va debuta cu solicitarea expresiilor de interes din partea organizatiilor si alegerea celor 40 de organizatii din lantul de valoare al industriei de IT, cu precadere membre ale Cluj IT, in care se vor desfasura stagiile de practica. Apoi, ca urmare a incheierii acordurilor-cadru de practica, se va derula o procedura de selectie a tutorilor din cadrul organizatiilor partenere.

In etapa urmatoare, studentii vor fi selectati printr-un mecanism bazat pe simulari de interviuri, derulate cu reprezentantii organizatiilor partenere, rezultatele interviurilor urmand a fi comunicate individual catre fiecare candidat. Ca urmare a selectiei candidatilor de catre organizatiile partenere, 450 de studenti vor participa la stagii de practica de 6 ore pe zi, timp de 15 zile lucratoare, sub indrumarea directa a tutorilor selectati si sub monitorizarea echipei de implementare. Pe perioada stagiului de practica, fiecare student va primi o subventie de 900 lei.

Programul de internship va presupune si o componenta de monitorizare si evaluare din partea tutorilor de practica, dar si de raportare din partea studentilor participanti.

Proiectul a fost lansat in cadrul unei conferinte la care au participat Prof. Dr. Adrian Petrusel – Coordonator al domeniilor Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Prof. Dr. Mihaela Dragan, – Coordonatorul domeniului Stiinte Economice din cadrul aceleiasi universitati, Alexandru Tulai – Presedinte Cluj IT Cluster, Andrei Kelemen – Director Executiv Cluj IT Cluster, precum si reprezentanti ai companiilor din cluster.

Mesajul de deschidere, adresat de Prof. Dr. Mihaela Lutas, Prorector al Universitatii Babes-Bolyai, responsabil cu mediul de afaceri si unul dintre initiatorii proiectului, a dezvaluit participantilor cum a aparut ideea parteneriatului dintre o asociatie din zona IT & Software Development si doua facultati cu foarte bune rezultate in ceea ce priveste absorbtia absolventilor pe piata muncii.

Din partea Universitatii Babes-Bolyai au luat cuvantul Prof. Dr. Adrian Petrusel, Decanul Facultatii de Matematica Informatica si coordonator al domeniilor Matematica si Informatica si Prof. Dr. Mihaela Dragan, Prodecan al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor si coordonator al domeniului Stiinte Economice.

Acestia au evidentiat importanta corelarii studiilor universitare cu cerintele companiilor de profil si rolul pe care practica il joaca in integrarea studentilor pe piata muncii.

La evenimentul de lansare, Cluj IT Cluster a fost reprezentat prin Ioan Dragan, Membru al Consiliului Director al clusterului si Business Developer la iQuest si Andrei Kelemen, Director executiv al clusterului si coordonator din partea acestuia in proiect.

„Prin acest proiect contribuim la indeplinirea a doua dintre obiectivele principale ale asociatiei noastre. Pe de o parte, ne implicam in cresterea numarului de resurse umane inalt calificate in industria IT, incurajand  tinerii sa urmeze o cariera in domeniu si oferindu-le posibilitatea de a-si incepe aceasta cariera inca din timpul facultatii. Pe de alta parte, crestem gradul de implicare a companiilor de IT din Cluj in proiecte care sa le consolideze imaginea de angajator pe piata locala”, a declarat Andrei Kelemen, Directorul Executiv Cluj IT Cluster.

„Pentru Facultatea de Matematica si Informatica si cred ca si pentru colegii de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, implementarea acestui proiect este extrem de importanta, cel putin din urmatoarele perspective: arata pe de o parte ca parteneriatul public-privat poate fi eficient si reciproc avantajos, iar pe de alta parte va pune la dispozitia facultatilor un set de proceduri, metode si argumente importante in gestionarea si dezvoltarea activitatii de practica de specialitate ca si componenta esentiala a procesului de invatamant”, a spus Adrian Petrusel, Decanul Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai cluj-napoca posdru internship
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 34 queries | Mysql time :0.074215 (s)