Orașul nostru este în aceste zile Capitala Europeană a Startup-urilor, cu ocazia SES 2019, eveniment cheie al Comisiei Europene dedicat ecosistemului de tehnologie și startup-urilor.

Găzduirea unui astfel de eveniment în inima Transilvaniei, Cluj-Napoca ne oferă ocazia de a celebra îndrăzneala și inovația celor mai strălucite minți din Europa. Viitorul aparține celor care pot vedea că talentele sunt resursa unei societăți mai bune.

Îngrijindu-le și oferind oportunități de a testa și de a-și încerca ideile este calea către Europa de mâine, către slujbele viitorului, unde curajul și curiozitatea sunt folosite pentru a face bine și pentru a deveni mai buni.

Primarul Emil Boc transmite felicitări Comisarului European responsabil pentru economie și societate digitală, dnei Mariya Gabriel, pentru succesul de a consolida fonduri de 3 ori mai mari pentru ceea ce înseamnă Digital Europe | Europa Digitală.

Prin acest nou program european, Clujul și România vor avea de câștigat, pentru că vom putea accesa direct bani europeni pentru abilități digitale, utilizarea noilor tehnologii, securitate cibernetică și în special pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare și a startup-urilor.

De asemenea, în prima parte a zilei, primarul a avut onoarea de a premia, alături de Comisarul European Mariya Gabriel și de Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, cele mai bune 5 startup-uri europene, câștigătoare ale ediției speciale a StartUp Europe Awards dedicată impactului social: OKRA Technologies, Bolt, NorthQ, Kidibot și Mama Organa.


Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu MCSI și Primăria Cluj-Napoca. Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în România în contextul președinției Consiliului Uniunii Europene.

Peste 1000 participanți – oficiali europeni, antreprenori, profesori, investitori, actori principali în antreprenoriat și inovație tehnologică din Europa Centrală și de Est se întâlnesc la Cluj, în acest context, cu actori-cheie în ecosistemele de inovare din Europa de Vest.

coral