Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis ieri, 19 septembrie, un mesaj de bun venit la Cluj-Napoca celor peste 400 de participanți de pe 3 continente, veniți în oraș pentru a participa la cea de-a 5-a ediție a Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania.

Edilul a subliniat, în mesajul transmis, faptul că direcția de dezvoltare a Clujului ne poziționează ca un puternic hub al inovării și oraș al clusterelor, un centru de excelență pentru industriile creative cu o impresionantă vitalitate culturală. Datorită resursei umane capabile, unul dintre principalele atuuri ale orașului nostru este capacitatea de inovare și de adaptare la noile cerințe are pieței muncii.

În cadrul conferinței vor fi dezbătute cele mai noi tendințe din industriile cele mai active din regiunea Transilvaniei: IT, energie, agro-food, mobilier și industrii creative.

Municipalitatea clujeană va continua să susțină ecosistemul local de inovare și să sprijine demersurile clusterelor clujene în procesul de pregătire a orașului pentru provocările tehnologice ale viitorului precum: inteligență artificială, blockchain, Internet of things etc.

Transylvanian Clusters International Conference – TCIC2019 – este un eveniment anual realizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, din care fac parte Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

coral