Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a demarat un proiect în care orașul ar urma să aibă autobuze fără șofer. Cluj-Napoca va fi primul oraş din România care, de anul viitor, ar putea beneficia de un asemena proiect.

Am declanșat proiectul care vizează implementarea pentru prima data în România a unui autobuz fără șofer.

Acest proiect are două scopuri, în primul rând să racordeze Clujul la dimensiunea europeană a mobilității, asemenea proiecte cu titlu pilot mai există la Paris, Viena sau Lyon, în al doilea rând să branduim în continuare orașul ca oraș al inovării și inteligenței artificiale, adică orașul care are resurse pentru a pregăti slujbele viitorului, oraș care prin excelență se definește prin cercetare, dezvoltare, inovare și inteligență artificială.

Nu în ultimul rând, de a oferi în zona centrală a orașului o linie de transport care să deservească cele mai importante instituții și care, după aceea, de la un proiect pilot să devină un proiect generalizat, așa cum a fost proiectul autobuzelor electrice. Și vor fi resurse europene considerabile pentru susținerea a aceea ce înseamnă inteligență artificială, transport nepoluant.

Vorbesc tot mai mult de inteligență artificială pentru că la Cluj avem resursa umană extraordinară care poate potența Clujul și poate pune orașul pe harta Europei”, a spus primarul Emil Boc, joi dimineața, la un post de radio.

coral