Elena Faur este o tânără în vârstă de 21 de ani, cu doi copii acasă, unul de cinci ani şi altul de un an. Aceasta povesteşte, pe coridoarele I.M.L.Cluj, că a fost atrasă în capcană, în zona „Colina”, de o cunoştinţă căreia soţul său i-a împrumutat, cu câteva luni în urmă, suma de 200 de lei. Ajunsă la locul întâlnirii aceasta, spre marea ei surprindere, a fost aşteptată atât de el cât şi de femeia „de stradă” a acestuia, care –  împreună cu „peştele” – a sărit pe ea şi a bătut-o crunt. La această oră Secţia 4 Poliţie cercetează cazul şi încearcă să-i descifreze toate „meandrele, arată Gazeta de Cluj. 

Chestionată referitor la motivele „vizitei” sale la I.M.L.Cluj, femeia mărturiseşte, cu sinceritate, că a fost bătută la capătul Mănăşturului de un cunoscut al concubinului ei, un anume Emil, „peşte care-şi scoate femeia la stradă” în zona „Colina”. „Tocmai acolo, în parc, am încasat eu o bătaie, duminică. M-a chemat să-mi înapoieze datoria pe cre o avea faţă de iubitul meu. Mi-a zis: „Hai să-ţi dau banii”şi, în loc să mi-i dea a sărit pe mine, împreună cu femeia lui şi cu un alt prieten de-al lor. Am fost lovită, peste tot, cu un lemn pe care Emil îl ţinea în mână, în timp ce ceilalţi îmi dădeau pumni în cap. Iar când au văzut că am reuşit să scap din strânsoarea lor şi să dau telefon la poliţie, aceştia au fugit”! La scurt timp după apel, şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie, care a chemat ambulanţa, văzând-o pe femeie complet abulică şi bine atinsă… „Am ajuns la U.P.U. unde am rămas pentru vreo şase ore şi am căpătat acolo îngrijire completă şi competentă. Apoi, la plecare, medicii m-au îndrumat către I.M.L., aşa că m-am prezentat acum, aici,ca să-mi scot certificat medico-legal şi să văd ce pot face împotriva celor care m-au bătut în aşa hal, deşi ştiau că am doi copii acasă” , adaugă tânăra. Este poftită, curând, în cabinetul de consultaţii al I.M.L., de unde se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale. „De aici, mă prezint chiar acuma, înapoi la secţia de poliţie şi fac plângere pe numele lor, pentru că vreau să merg mai departe şi să nu-i iert în ruptul capului! Nu-mi trebuie bani de la ei, nu-mi trebuie nimica, vreau doar ce dă legea”! Apoi, după ce-şi ia rămas bun de la toţi cei prezenţi, părăseşte, cu capul plecat, instituţia medicală clujeană.   

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Fapta este cu autor cunoscut. Cercetările continuă în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate”, a declarat, pentru sursa citată, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

coral