Clujenii s-au alăturat în număr mare protestului #sieu, care a avut loc în cursul zilei de vineri, 15 martie, în mai multe orașe din țară și care a avut ca obiect atragerea atenției asupra lipsei autostrăzilor și a infrastrucurii deficitare. Atât șoferii clujeni, cât și reprezentanții mai multor multinaționale sau companbii au ieșit în stradă și, pentru 15 minute, au blocat circulația în semn de protest.

Peste 400 de angajați ai firmei de IT AROBS Transilvania Software au întrerupt activitatea timp de 15 minute, după ce au primit pe calculatoare mesajul „#Șîeu protestez! 15 minute pentru o Românie conectată și sigură”.

Ei s-au strâns în holul companiei din Cluj-Napoca unde au strigat „Șî eu”. Pe calculatoare și pe pereți au fost lipite afișe cu mesajele campaniei lansate de Ștefan Mandachi, ”România vrea autostrăzi. #șîeu”.

„Dacă am avea autostrăzi, am putea crește afacerea la un nivel ridicat. Noi avem 800 de angajați și colaboratori în mai multe orașe, printre care și Suceava. 400 de angajați din Cluj-Napoca au întrerupt activitatea 15 minute. În acest interval telefoanele nu sună, nimeni nu este la calculator, activitatea s-a oprit pentru a transmite mesajul că vrem autostrăzi, șosele rapide și drumuri mai bune”, a spus fondatorul firmei, Voicu Oprean.

De asemenea, DN 16, care face legătura dintre Cluj-Napoca și Reghin, între Zorenii de Vale și Cămărașu, a fost blocat 15 minute de un tractor și de mașini, de către un grup de persoane care a afișat un banner cu mesajul „Furați mai puțin, faceți autostrăzi”.

 

 

coral