Consiliul Județean Cluj, prin Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, a participat, în perioada 21-24 februarie 2019, la ediția de primăvară a Târgului Internațional de Turism al României.

Nelipsită nici de data aceasta din catalogul destinațiilor ideale de petrecere a timpului liber, destinația Cluj i-a atras atât pe cei în căutarea unui city-break în orașul comoară, cât și pe cei dornici să realizeze un itinerariu personalizat, marcând punctele cele mai atractive din județ. Reprezentanții județului Cluj le-au oferit vizitatorilor toate informațiile necesare în vederea planificării unor excursii sau vacanțe în județ, elaborând atât prezentări de ansamblu a diverselor obiective și zone turistice, cât și încurajându-le deschiderea spre adevărate experiențe autentice.

Astfel, vizitatorii standului au primit informații legate de gastronomia locală, tradițiile din anumite zone, traseele de drumeție și aventură pe munte sau activitățile de recreere în locuri cu peisaje unice. Materialele informative prezentate vizitatorilor i-au ajutat să-și creioneze trasee originale, cuprinzând vizite la castele și cetăți, monumente arhitecturale de mare valoare, lăcașuri de cult sau escapade în natură.   

Un număr semnificativ de vizitatori ce au trecut pragul standului au fost deosebit de interesați și de agenda culturală a Clujului precum și de posibilitatea de a organiza o vizită în județul Cluj.  Aceștia au fost încântați totodată și de faptul că au avut ocazia să urmărească câteva cadre preluate de la cele mai de succes evenimente din Cluj, cadre ce au fost prezentate prin intermediul unor video-uri ce au rulat la stand pe toată perioada târgului. Festivalurile din Cluj, de muzică, de film, culinare, sportive sau de artă stradală, prezentate în filme dinamice, au fost o invitație lansată pentru o incursiune de neuitat în județul Cluj.

Cele patru zile ale evenimentului au fost dedicate atât interacțiunii directe cu numeroșii vizitatori prezenți la stand cât și discuțiilor cu specialiști din domeniu.

coral