News Flash:

Clujul ar putea avea un sistem inteligent de gestionare online a locurilor de parcare, daca propunerea unui consilier local va fi aprobata

1 Septembrie 2015
830 Vizualizari | 5 Comentarii
Parcari Cluj
Conilierul local Ioan Bildea vrea implementareaa unui sistem informatic de vizualizare si gestionare online a locurilor de parcare aflate pe domeniul public care se inchiriaza cu abonament lunar sau anual, inaintand in acest sens o solicitarie Primariei Cluj.  Potrivit acestuia, orice locuitor al orasului ar putea consulta in timp real ce locuri de parcare sunt libere in zona lui de interes, ar putea solicita unul sau si-ar putea prelungi abonamentul, completand un formular standardizat si atasand documentele necesare.

"Toate acestea se pot face in cateva minute, tot in cateva minute s-ar putea plati si taxa pentru rezervarea locului respectiv. Nu ar mai fi nevoie de nici un drum pe la ghiseele Primariei iar aparatul executiv al Primariei nu ar mai trebui sa gestioneze fizic zeci de mii de dosare anual. Toata lumea ar avea de castigat, iar un oras precum Clujul si-ar putea permite oricand un astfel de sistem. Clujenii folosesc deja pe scara larga mediul online pentru diverse operatiuni.

Nu ar fi nevoie decat de vointa din partea Serviciului de administrare a parcarilor si de rezolvarea a doua probleme pe care le-ar putea ridica depunerea online a documentelor:

trebuie ca executivul Primariei sa poata verifica dupa datele personale daca solicitantul mai are domiciliul la adresa respectiva, copia cartii de identitate a solicitantului scanata si trimisa sa nu fie una mai veche.

din datele copiei certificatului de inmatriculare sa se poata verifica valabilitatea inspectiei tehnice periodice si sa se poata verifica faptul ca masina nu este instrainata la momentul solicitarii.

Sunt convins ca aspectele mentionate mai sus s-ar putea rezolva usor iar intre timp, controalele inspectorilor Primariei ar elimina rapid orice tentativa de frauda prin falsificarea documentelor sau folosirea unora mai vechi.", arata Bildea in solicitarea adresata Primariei Cluj.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sistem informatic primariei cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046261 (s)