News Flash:

Cod portocaliu de inundatii

11 Iunie 2013
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de cod portocaliu de inundatii pentru bazinele hidrografice Cerna (judetul Caras Severin), Jiu superior (judetele Hunedoara si Gorj), afluentii Jiului din judetele Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Aici se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri  din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si cotelor de inundatie.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se actualizeaza ATENTIONAREA HIDROLOGICA nr. 53 din 10.06.2013 ora 14:00, dupa cum urmeaza:

Se mentine COD GALBEN pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (judetele Salaj, Satu Mare, Bihor), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras Severin), Jiu superior si afluenti (judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti) si afluentii Oltului din judetele Gorj, Valcea si Olt si pe raurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova si Bistrita (judetul Suceava).

Se instituie COD GALBEN incepand cu data de 11.06.2013 ora 18:00 pe raul Desnatui (judetul Dolj) si pe raurile din bazinele hidrografice superioare si mijlocii ale: Argesului, Dambovitei, Ialomitei si Prahovei (judetele Arges, Dambovita si Prahova).

Se instituie COD PORTOCALIU incepand cu data de 12.06.2013 ora 00:00 pentru riscul de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si cresteri rapide de niveluri pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Cerna (judetul Caras Severin), Jiu superior (judetele Hunedoara si Gorj), afluentii Jiului din judetele Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cod portacaliu inundatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014518 (s)