În cazurile de litiaza renală mai puțin severe, se poate opta pentru remediile naturale pe bază de plante, care ajuta la ameliorarea simptomelor și la tratarea bolii.

În cazul în care afecțiunea se află într-un stadiu mai avansat, se recomandă un tratament prescris de medicul specialist, iar ca adjuvante pot fi folosite ceaiurile din frunze de mesteacăn, busuioc, mătase de porumb, muguri de pin etc.

1. Ceaiul de păpădie  – elimină nisipul sau pietrele mici – Infuzia preparată din 20 g de păpădie cu rădăcină cu tot, 10 g frunze de plop tremurător, 10 g frunze de urzică și 10 g frunze de mesteacăn ajută la eliminarea nisipului sau a pietrelor mici. Pentru prepararea ceaiului se toarnă ½ l apă rece peste 2 lingurițe de amestec, după care se pune la foc 20 de minute. Ceaiul se strecoară, după care se diluează cu aproximativ 1 l de apă caldă. Se bea câte o cană cu ceai de 2-3 ori pe zi.

2. Cozi de cireşe

3. Frunze de mesteacăn 4.5 lei – Ceaiul din frunze de mesteacăn, prin diureza puternică pe care o produce, elimină toxinele din corp, stimulează schimburile organice, având în același timp și o acțiune depurativă. De asemenea, favorizează eliminarea acidului uric și a colesterolului. Infuzia din frunze de mesteacăn acționează mai ales asupra litiazelor renale, mărunțind calculii și favorizând eliminarea lor, și mai puțin asupra oxalaților și fosfaților.

4 ………………………………

Citeste mai departe 

10 ceaiuri care te scapă de pietre la rinichi prețuri și de unde le poți cumpăra

coral