Adrian Berinde, unul dintre cei mai mari muzicieni din România, a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 61 de ani. Artistul suferea de cancer metastazat pe oase.  
 

În luna septembrie a anului trecut, cântărețul anunța că, după un tratament experimental pe care l-a urmat în Germania, se simte mai bine. Dar starea de sănătate a lui Adrian Berinde s-a înrăutățit din nou și prietenii au anunțat, joi, dispariția artistului. Adrian Berinde s-a născut pe data de 4 mai 1958, la Oradea. Absolvent al Școlii de Arte Plastice din Cluj, în 1982, se stabilește la Moudon, în Elveția, și lucrează ca pictor liber profesionist. S-a întors în țară în 1990 și de atunci a fost prezent pe scena muzicii românești. 
Primul CD s-a numit Absent (1995). El a fost urmat de alte șapte albume: Negru de fum (1996), Vertical (1997), Captiv în inutil (2001), Albaștri după ploi (2003), Azil (2011), Atât de bine (2015) și Arcan (2017). Trecând peste o grea operație de transplant de ficat, în 2009, Adrian Berinde a susținut sute de concerte de-a lungul anilor. A cântat chiar și pe scena faimosului Cirque du Soleil, în Canada, în cadrul spectacolului Varekai. De asemenea, artistul a fost protagonist al documentarului de lung metraj „Fire Within', distribuit de către canalul de televiziune Bravo' în Statele Unite, Canada, Europa și România. În luna mai a anului 2018, nume mari ale muzicii românești, printre care Phoenix, AG Weinberger, Iris, Krypton, Trooper, Kempes, Emeric Imre, Jimi El Laco, Rareș Totu, Adrian Naidin sau Solarra au început să strângă bani pentru a acoperi tratamentul lui Adrian Berinde din Germania. 
 

coral