Imagini dramatice vin de azi dimineata, de la un accident teribil care s-a produs pe DN 2A, intre orasele Slobozia si Urziceni. Un tir si un microbuz s-au ciocnit in dreptul localitatii ialomitene Sfantu Gheorghe, iar autoritatile au fost nevoite sa activeze planul rosu de interventie. A fost cel mai grav accident rutier care a avut loc in 2019 pe soselele din Romania si s-a soldat cu decesul a 10 persoane si ranirea altor noua.

Plan rosu de interventie dupa un accident intre Slobozia si Urziceni

Accidentul a avut loc in jurul orei 5 dimineata, dupa ce autotrenul a intrat pe contrasens si s-a izbit de microbuz. Ambii soferi s-au numarat printre victime. Initial a fost vorba de noua persoane care au murit, dar a zecea victima s-a inregistrat dupa ce o persoana a suferit un stop cardio-respirator in drum spre Bucuresti. S-a incercat resuscitarea victimei la fata locului, dar din pacate fara succes.

Secretarul de stat MAI si directorul ISU, Raed Arafat, a afirmat ca planul rosu de interventie a fost dezactivat dupa aproape trei ore de la declansare. Ultimul bilant arata ca dupa accidentul de pe DN 2A s-au inregistrat zece persoane decedate si 7 raniti, arata Digi 24.

Imaginile surprinse de presa locala, dar si fotografiile arata cat de dificila a fost interventia de azi-dimineata. Atat tirul cat si microbuzul arata precum niste fiare contorsionate. Ranitii se afla acum internati la spital, trei la Slobozia, unul la Urziceni si patru catre Spitalele Bagdasar Arseni si Floreasca din Bucuresti. Acesta a fost cel mai grav accident de pe soselele din Romania in 2019!

coral