Mai sunt doar cateva zile pana cand romanii vor merge din nou la urne pentru a-si alege presedintele, care-i va reprezenta in urmatorii cinci ani. Daca dupa turul 1, Klaus Iohannis parea deja castigator detasat in fata Vioricai Dancila, acum iata ca lucrurile au inceput sa se complice. Ultimele sondaje interne arata semne ingrijoratoare pentru PNL.

Conform mai multor surse liberale, Klaus Iohannis conduce in continuare in preferintele electoratului si sunt sanse minime sa fie depasit de opozanta sa. Trendul voturilor pare sa fie cel care trage semnalul de alarma.

 Se pare ca acest tip de campanie pentru care a optat actualul presedinte al Romaniei nu a starnit nici urma de emotie, astfel ca daca astazi am avea alegeri, nici 50% din populatie nu ar merge la urne, ceea ce ar fi o premiera istorica negativa. Si ar favoriza-o pe reprezentanta PSD.

In timp ce votantii Vioricai Dancila sunt fideli si disciplinati, bazinul electoral al lui Klaus Iohannis este mult mai capricios si se poate razgandi chiar si in ziua alegerilor. Mare parte din electoratul USR-PLUS este demobilizat dupa ce Dan Barna nu a reusit accederea in turul 2, in timp ce votantii lui Mircea Diaconu sunt impartiti intre cei doi candidati ramasi in lupta.

Atat PSD, cat si PNL sustin ca electoratului marelui actor va migra catre ei. Ziua alegerilor poate veni cu surprize mari. Liberalii spera ca Iohannis sa castige la peste 65% alegerile prezidentiale, insa acest lucru va fi foarte greu de atins daca oamenii nu vor fi mobilizati la vot.

coral