Ambasadorul Republicii Estonia, E.S. dl Ants Frosch, a ajuns ieri, 18 martie, în România pentru a vizita Primăria municipiului Cluj-Napoca și pentru a se întâlni cu primarul Emil Boc. Subiectele principale discutate în cadrul întâlnirii au vizat identificarea unor teme de cooperare și de interes reciproc.

Se urmărește dezvoltarea relațiilor româno-estone prin crearea de conexiuni la nivel local și, în mod particular, prin colaborarea la nivel educațional între municipiul Cluj-Napoca – România și Tartu – Estonia. Cele 2 orașe au profile asemănătoare, fiind ambele centre universitare importante.

De asemenea, s-a vorbit despre înființarea unui Consulat Onorific al Estoniei la Cluj-Napoca.

Este menționat că în Estonia 99% dintre serviciile guvernamentale sunt accesibile digital – obiectiv pe care îl avem și la Cluj-Napoca, în ceea ce privește digitalizarea și serviciile publice oferite cetățenilor.

Aceasta a reprezentat o altă temă atinsă în cadrul întrevederii cu E.S. dl Ants Frosch, în contextul avantajelor competitive pe care Clujul le deține în domeniile IT, R&D și al ecosistemului de inovare pe care se dorește să se dezvolte aici.

coral