Amenintare cu bomba la sediul unei bancila de pe Calea Victorie din Capitala. Angajatii institutiei au fost evacuati. Echipele de genisti intervin.

Directorul de comunicare al bancii a declarat  ca este vorba despre o amenintare primita printr-un mesaj scris si ca aproximativ 2.000 de angajati au fost evacuati din cladire.

”Am primit, la un moment dat, un mesaj din partea unui autor necunoscut prin care a amenintat ca va face… in momentul de fata nu exista amenintarea legata de prezenta bombei in cladire. Procedura noastra este una standard: informam Politia. Politia a dispus evacuarea cladirii. In acest moment, noi ne supunem instructiunilor Politiei.

Au fost evacuati in jur de 2000 de angajati.

Exista frecvent astfel de mesaje neidentificate. Unii dintre ei pretind a fi alte persoane. Este vorba despre o procedura standard. Amenintarea nu presupune prezenta, in acest moment a unei bombe sau a unui dispozitiv exploziv in cladire, ci intentia de a face acest lucru.

Evacuarea cladirii se desfasoara conform unui exercitiu pe care noi il repetam de doua ori pe an, care priveste astfel de situatii de urgenta.

Cel mai probabil este vorba despre o falsa amenintare.

Ar fi vorba despre un mesaj scris.

Orice fel de astfel de mesaj, scris, audio sau verbal se supune unei proceduri”, a declarat reprezentantul institutiei bancare.

coral