Meteorologii au emis, luni dimineata, o avertizare de cod rosu de vant pentru zona de munte a judetelor Suceava si Neamt.

Pana la ora 11:00, in zona de munte a judetelor Suceava si Neamt se anunta intensificari puternice ale vantului cu viteze de 140-150 km/h si ninsoare puternic viscolita.

Este in vigoare o avertizare cod rosu de vant puternic la munte in Carpatii Meridionali si de Curbura, de luni ora 2.00 pana la ora 18.00.

Vantul va sufla tare, cu viteze de peste 140-180 km/h, spulberand puternic zapada si determinand scaderea vizibilitatii spre zero.

In restul zonelor vantul va sufla, in general, cu 55-70 km/h, viteze mai mari urmand a se inregistra in Moldova si nordul Dobrogei, temporar peste 80-100 km/h, iar in primele ore si in Transilvania, in jurul a 80-90 km/h.

Cerul va fi temporar noros. In zona montanã, in special la altitudini mari, va ninge viscolit diminuand semnificativ vizibilitatea; in restul teritoriului pe spatii mici se vor semnala precipitatii slabe -predominat sub formã de ploaie in nord-vest si in centru si ploi in rest.

Regimul termic va fi caracterizat de valori, in marea lor majoritate, peste cele normale ale perioadei, cu maxime ce se vor incadra intre 6 si 16 grade.

coral