În data de 15 octombrie, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 34 de ani din comuna Mociu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 49 pe raza localităţii Boteni, judeţul Cluj. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar numerele de înmatriculare aplicate aparţin unui alt vehicul. 

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, respectiv cel în cauză avea o concentraţie de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, a reieşit şi faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia cel în cauză să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive

coral