Gabriela Firea si-a anuntat, duminica, intentia de a candida pentru un nou mandat la Primaria Capitalei din partea Partidului Social Democrat. Trei ani de zile am muncit de dimineata pana noaptea, a spus Firea la Antena 3, la putin timp dupa ce a executat un atac cu derapaj rasist la adresa premierului Ludovic Orban.

„Daca sunt sanatoasa – ceea ce sunt acum si multumesc bunului Dumnezeu si medicilor de la Spitalul Cantacuzino care m-au insanatosit si de la Colentina si suntem cu totii bine -, cu siguranta doresc sa candidez, pentru ca vreau sa finalizez tot ceea ce am inceput. (…) Voi candida la Primaria Generala a Capitalei din partea Partidului Social Democrat, iar la nivel de Birou Permanent National si Comitet Executiv se va discuta la momentul potrivit politica de aliante la nivel local, cu cine ne vom alia pentru a intra si mai bine pregatiti in alegerile locale. Dar aceste lucruri se vor stabili in sedintele care vor avea loc dupa Sarbatorile de iarna. Si nu vad de ce nu as candida, pentru ca trei ani de zile am muncit de dimineata pana noaptea, familia nu m-a mai vazut, decat copiii in somn, si nici macar in weekend, asa cum trebuie”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a precizat ca nu se gandeste la sacrificii, „pentru ca atunci cand intri intr-o astfel de meserie, nu te mai gandesti la sacrificii”. „In mod evident au fost si sacrificii personale, dar cel mai important este ca am inceput cu motoarele turate la maxim in modernizarea Bucurestiului, ceea ce se vede si se simte, si exact acest lucru ii deranjeaza pe PNL-isti, care stiu sa faca doar atacuri, stiu sa faca doar dosare, stiu sa tradeze Romania, stiu ca duminica, cand oamenii sunt la biserica, sa faca tot felul de acuzatii nefondate si sa vorbeasca lucruri care nu au nicio baza in realitate”, a mai afirmat Firea.

Primarul general a adaugat ca, atunci cand a venit la Primarie, toate obiectivele de investitii erau blocate de catre primari de la PNL si de catre Consiliul General, printre care: Pasajul Piata Sudului, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudesti, Arcul de Triumf, Spitalul ‘Gomoiu’.

„Erau, practic, obiective de investitii inghetate la care nu se mai lucra de doi ani de zile, aceste directii fiind conduse de oameni PNL, oameni care sunt si acum in PNL. RADET-ul, de asemenea, era condus de 15-17 ani de membrii PNL, oameni care sunt si acum in PNL. Inca o data, stiu ca poate vi se pare dur, dar asta este realitatea. Domnul Orban nu a facut nimic pentru bucuresteni in calitate de viceprimar si imi este foarte greu sa cred ca va face pentru romani in calitate de premier. Cu bautura si cu mandolina nu se rezolva nimic. Atat poate omul, asa spun toti cei care l-au cunoscut, asa spun toti cei care au lucrat cu dumnealui: nu are alte preocupari, nu are nicio pregatire in niciun domeniu”, a sustinut Firea.

coral