Pare o intamplare banala, insa astfel de situatii sunt din ce in ce mai dese. Multi bucuresteni au reclamat faptul ca – in Centrul Vechi al Capitalei – intampina dificultati atunci cand doresc sa ia un taxi. Soferii negociaza pretul, iar daca nu esti de acord nu iti ramane altceva de facut decat sa te indrepti catre metrou sau sa astepti pana cand un sofer binevoitor se va ”indura” sa aiba un comportament normal si foloseasca, asa cum prevede legea, aparatul de taxat.

O femeie avea nevoie de un taxi, numai ca soferul a tinut, de la bun inceput, sa stabileasca unele conditii. I-a cerut clientei o suma mult mai mare decat ar fi costat cursa respectiva, numai ca ”indraznetul” a fost sanctionat de politisti. Intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, Politia Locala a transmis un comunicat care are ca subiect tocmai astfel de abateri ale soferilor de taxi din zona Centrului Vechi al Capitalei.

”32 de taximetristi care refuzau curse sau negociau tariful au fost sanctionati, in weekend, in Centrul Istoric al Capitalei, de agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti. Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti a continuat, la sfarsitul saptamanii trecute, actiunile de preventie si combatere a neregulilor din domeniul taximetriei. In decurs de numai cateva ore, in zonele Splaiul Independentei, Calea Victoriei, B-dul I.C. Bratianu/Splaiul Unirii si str. Selari / str. Halelor, inspectorii Politiei Locale Bucuresti au depistat si sanctionat 32 de conducatori auto ce efectuau transport de persoane in regim taxi cu incalcarea prevederilor legale”, se arata in comunicat.

Curse refuzate, tarife negociate

Politistii au constatat ca multi taximetristi refuza cursele daca destinatia nu le este pe plac, negociaza tarifele fara sa tina cont ca au aparat de taxat in masina, totul culminand si cu un limbaj ”neadecvat” la adresa clientilor.

”Pe langa refuzul curselor si negocierea tarifelor, politistii locali au constatat si alte abateri precum perceperea altor sume de bani decat cele afisate pe aparatul de taxat, comportament si limbaj neadecvat la adresa clientilor sau neeliberarea bonului fiscal – nereguli pe care cetatenii le sesizeaza frecvent la dispeceratul D.G.P.L.C.M.B.  In paralel cu actiunea de control in domeniul taximetriei, politistii locali au derulat si activitati de verificare a agentilor comerciali ce isi desfasoara activitatea in Centrul Istoric al Capitalei. Inspectorii Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti au verificat daca cluburile si barurile respecta normele legale privind activitatile comerciale, protectia mediului si reglementarile referitoare la nivelul de zgomot admis in zona. In urma actiunii, au fost constatate 42 de cazuri de incalcare a legislatiei si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 384.000 lei. Totodata, in cazul a doua locatii, s-a dispus sistarea activitatii.  In total, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost aplicate 74 de sanctiuni contraventionale, cuantumul amenzilor fiind de 446.485 lei”, se precizeaza in comunicatul emis de Politia Locala Bucuresti.

coral