Doua prietene au iesit la o plimbare, prin Iasi, numai ca au avut parte de o experienta neplacuta. Una dintre ele s-a decis sa povesteasca, in mediul online, intreaga intamplare, intrebandu-i pe internauti si daca s-au confruntat cu situatii asemanatoare.

Totul s-a petrecut seara – orele 17.00-18.00 -, cele doua tinere ajungand, la un moment dat, in fata unei covrigarii. Un ”domn” manca un covrig, fetele au trecut mai departe, numai ca – dupa cateva minute – au observat ca individul se tinea dupa ele. Initial, tinerele au crezut ca barbatul merge in aceesi directie ca si ele, numai ca nu a fost asa. Individul le urmarea, lipsit de scrupule.

”Buna seara! Azi pe la 17-18 ma plimbam impreuna cu o prietena pe strada. Trec prin fata unei covrigarii, un domn manca un covrig in fata ei. La cateva moment observ ca domnul cu covrigul e fix in spatele nostru, foarte aproape. Am zis ca poate are drum in aceasi directie… Dar totusi era mult prea aproape de noi. Am grabit pasul, l-a grabit si el. Am incetinit si el la fel. Am mers asa o bucata de drum, iar prietena mea se opreste si isi scoate sticla cu apa. Barbatul s-a oprit si el. Statea si se uita la noi. Eu si cu ea am apucat sa vorbim, “Tipul asta ne urmareste.” Ii spun prietenei, iar ea imi spune ca asa crede si ea. Din spate mai vin 2 persoane, asa ca decidem sa ne continuam drumul”, scrie rspectiva femeie.
”Nu e prima data…”

Din fericire, nu s-a intamplat nimic rau in aceas seara, individul renuntand la urmarire. Totusi, acesta este inca un semnal de alarma, cu atat mai mult cu cat fata care a postat mesajul scrie ca a mai trecut prin astfel de situatii dificile.

”Tipul tot ne urmarea. Era in fata noastra, dar se intorcea sa se uite la noi. La un moment dat cele 2 persoane au luat-o pe alta straduta si am ramas cu individul care ne urmarea.Vazand ca se tine dupa noi am decis sa mergem in directia opusa. Am observant ca disparuse. Cred ca a realizat ca ne dadusem seama ca ne urmareste. Nu e prima data cand patesc o chestie de asta. Mi se pare foarte dubios. Ce era cu tipul ala? Ati patit chestii asemanatoare?”, a fost mesajul postat in mediul online.

”Sunt hoti peste tot…”

Iar internautii, fireste, au reactionat imediat: ”Era ok ca erati amandoua, data viitoare daca se mai intampla ceva de genul si este foarte aproape, suna pe cineva, o cunostinta si da de inteles ca esti asteptata…”, ”Pe copou s-a intamplat? Nu era un individ cu parul mai lung, gen rocker? Prin fata pe la Universitate. Pentru ca prin aceiasi experienta a trecut si o domnisoara pe care nu o cunosc. Eu fiind in spatele ei la circa 50 de metri si un tip cu parul mai lung care tot asa manca ceva urca spre stadion si la un moment dat s-a intors brusc si s-a apropiat destul de mult de ea, prima data am zis ca se cunosc dupa am vazut oarecum disperarea fetei de a-l evita, si mi-am dat seama ca e ceva in neregula. Si m-am luat de el”, ”Se intampla des, eu de obicei intru in vorba, nu are de ce sa-ti fie frica daca te urmareste ca nu suntem in pampas … ce poate sa-ti faca?”, ”Adevarul este ca nu prea te mai simti in siguranta prin oras, sunt hoti peste tot…”, au fost cateva dintre mesajele postate de cei care au aflat intamplarea respectiva.

coral