Fostul presedinte PSD, Liviu Dragnea, a fost incarcerat luni, 27 mai, in Penitenciarul Rahova dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis mentinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, in care a fost acuzat de instigare la abuz in serviciu.

Potrivit libertatea.ro, Liviu Dragnea nu are deloc un statut privilegiat la inchisoare, fiind tratat la fel ca si ceilalti detinuti. Isi executa pedeapsa in regim inchis si nu beneficiaza de masuri suplimentare de protectie. Fostul lider al PSD-ului este la “separeu”, astfel ca poate iesi la plimbare zilnica, la cumparaturi, la biblioteca sau la diverse activitati. Insa doar singur si bine pazit.

”Detinutul (n.r. – Liviu Dragnea) trebuie sa stea la comun, fara sa beneficieze de un program de protectie personalizat. Asa au decis membrii Comisiei de stabilire a regimului de detentie. Daca vor exista semnale ca viata ii este pusa in pericol, semnale concludente, nu doar zvonuri, atunci va beneficia de protectie. Fie la cererea sa, fie in urma autosesizarii ofiterilor responsabili cu siguranta detinerii care analizeaza astfel de cazuri”, ne-au dezvaluit surse din penitenciar.

Liviu Dragnea are dreptul la doua ore de plimbare pe zi in curtea penitenciarului, un drum pe zi la magazinul inchisorii pentru cumparaturi si o ora pe zi la biblioteca. Restul timpului e obligat sa si-l petreaca in celula, cu usa inchisa.

coral