Femeia-procuror a momentului in Romania, la un pas de a fi numita sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi (45 de ani) a fost intotdeauna discreta cu viata personala. Invitata in emisiunea ”La radio cu Andreea Esca”, fosta sefa DNA a vorbit despre ”omul la care tin foarte mult si cu care-mi impart viata”.

Laura Codruta Kovesi crede despre sine ca arata ca o femeie de 45 de ani, implinita profesional, dupa ce a ocupat cele mai inalte functii in domeniul ei de activitate, dar cu un mare regret in ceea ce priveste viata personala.

Fosta sefa DNA a declarat in emisiunea Andreei Esca de la Europa FM ca ii pare rau ca nu are copii. ”Singurul lucru care ramane dupa noi in viata sunt copiii. Meseria de parinte e cea mai grea din lume. Atunci voi afla daca ma descurc cu adevarat. Da, imi doresc copii, daca se va intampla, foarte bine”, a spus Kovesi.

Daca despre copii Kovesi a acceptat sa vorbeasca deschis, aspiranta la functia de procuror-sef european a evitat elegant intrebarile despre viata ei amoroasa. A admis totusi ca, daca ar fi sa se blocheze in lift cu cineva, ar prefera ca acea persoana sa fie iubitul ei, si nu vreun star de cinema.

Este vorba despre aceeasi persoana care i-a stat alaturi fostei sefe DNA atunci cand aceasta a trecut prin scandalul revocarii din functie, si a ajutat-o sa-si clarifice pozitia fata de evenimentele care se derulau cu mare repeziciune. Kovesi si-a pus atunci intrebarea daca nu cumva ar fi mai bine sa demisioneze inainte de a fi revocata, dar acest barbat ”la care tin foarte mult si cu care-mi impart viata” a sfatuit-o sa ramana fidela principiilor ei.

La o singura intrebare a refuzat insa Laura Codruta Kovesi sa raspunda, si a facut-o categoric. ”Sex dimineata sau seara”, a intrebat Andreea Esca, aplicand chestionarul obisnuit de la finalul emisiunii ei de la Europa FM. ”Ah, nu raspund”, a venit, prompt, replica procurorului.

Iubitul Laurei Codruta Kovesi, ofiter SPP?

Inca din vara anului trecut s-a speculat ca Laura Codruta Kovesi ar avea o relatie cu un ofiter SPP, fara a se mentiona daca este vorba despre persoana care o insoteste ca o umbra pe fosta sefa DNA inca din iarna lui 2017 si care a aparut si in cele mai recente imagini cu Kovesi, de la intoarcerea in tara dupa audierile din comisiile de la Bruxelles sau de pe treptele Parchetului General.

Nu e nimic neobisnuit pentru persoanele publice sa aiba un ”bodyguard” preferat. Au curs multe rauri de cerneala despre ”baietii cu ochii albastri” care au asigurat de-a lungul timpului paza presedintelui francez Macron sau a fostului presedinte Obama. E firesc sa-ti doresti sa stii cine-ti asigura spatele si in mainile cui iti lasi viata, mai ales daca te confunti cu amenintari de tot felul. Kovesi insasi a adus in discutie acest subiect la emisiunea Andreei Esca. ”Au fost amenintari, incercari de intimidare, este cunoscut episodul Black Cube. Chiar la Bruxelles la hotel am primit mesaje ciudate. Cei de la SPP sunt insa foarte profesionisti in ceea ce au de facut”, a punctat fosta sefa DNA.

coral