Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la finalul CExN al social-democratilor, reunit in sedinta, ca Ion Iliescu nu mai este presedintele de onoare al PSD.

Cu toate acestea, Ion Iliescu figureaza, in continuare, pe site-ul psd.ro ca fiind presedinte de onoare al partidului.

„Eu, din cate stiu, nu mai este presedinte de onoare al PSD”, a declarat Ciolacu. Cand un reporter i-a atras atentia asupra faptului ca Iliescu inca apare pe site-ul PSD ca presedinte de onoare al partidului, Marcel Ciolacu a declarat: „Nu stiu, nu e o prioritate a mea”.

Intrebat daca, la urmatorul congres, Ion Iliescu isi va pastra acest statur, Ciolacu a raspuns: „Nu stiu daca aceasta calitate trebuie sa i-o confere fiecare congres, nu inteleg fondul problemei dumneavoastra. Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru PSD si pentru Romania si pentru democratie”.

Ciolacu: Nu vom participa la votul de investire a Guvernului Orban

Marcel Ciolacu a declarat, totodata, ca parlamentarii social-democrati nu vor participa pe 24 februarie la sedinta plenului reunit al Parlamentului in care urmeaza sa fie investit Guvernul Orban II.

“Decizia PSD este ca luni vom fi prezenti cu totii la grupurile parlamentare si nu vom participa la votul de investire a Guvernului Orban. Motivarea este clara: asteptam raspunsul Curtii Constitutionale, daca este constitutional, chiar daca este demis, un premier ramas interimar sa fie iar desemnat”, a spus Ciolacu, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

El a adaugat ca trebuie respectata Constitutia, de aceea PSD va astepta decizia CCR.

“Asteptam si niste explicatii. Poate cu aceasta ocazie, daca vine primul ministru desemnat, demis sau interimar, poate ne da niste explicatii si in ce priveste ordonanta de urgenta cu aceste modificari antidemocratice si cateodata aberante (ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate – n.r.)”, a afirmat Marcel Ciolacu.

coral