Lucrările recent demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R au intrat în faza așternerii de covor asfaltic, pe sectoare.

Anterior lucrărilor de asfaltare, între kilometrul 41+900 și kilometrul 35+200, pe un sector în lungime de 6,7 kilometri, au fost executate plombări cu mixtură asfaltică în zonele deteriorate ale căii de rulare.

În etapa actuală, pe un sector de drum în lungime de peste 9 kilometri, între kilometrul 35+200 și kilometrul 24+000, au loc, în paralel, lucrări de frezare a porțiunilor de drum afectate și de așternere de covor asfaltic. În această fază, a fost deja asfaltat un sector în lungime de aproximativ un kilometru, pe un sens de circulație, urmând ca în cursul zilei de azi să fie asfaltat și celălalt sens de circulație. Totodată, pe acest sector vor fi executate și lucrări de realizare de șanțuri, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația o impune, decolmatarea podurilor și a podețelor precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

De asemenea, pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 24+000 și 0+000 urmează să fie executate lucrări de asfaltare pe sectoare precum și lucrări de reparare a căii de rulare și de asfaltare a podurilor și podețelor.

Lucrările demarate de Consiliul Județean Cluj în cursul săptămânii trecute și care au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere vizează acest drum județean în totalitatea lui, pe o lungime de 41,9 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 41+900.

coral