Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, a premiat luni și marți, 21, respectiv 22 octombrie, în cadrul Galei Excelenței în Educație 2019, elevii și profesorii clujeni care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile din domeniile artistic, sportiv, teoretic, confesional, pedagogic, tehnic și special, precum și unitățile școlare cu performanțe deosebite.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Cred cu toată convingerea că susţinerea financiară a performanţei şcolare este una dintre cele mai bune alegeri, conştienţi fiind de munca depusă de elevi şi de cadrele didactice care îi pregătesc, pentru a promova judeţul Cluj prin intermediul performanţelor şcolare. Întrucât acești elevi sunt viitorul nostru, trebuie să investim constant în dezvoltarea lor, acordându-le importanța cuvenită”.

Astfel, în cele două zile de festivitate au fost acordate recompense financiare constând în sume importante de bani și diplome pentru un număr de 281 de elevi, care au obținut premii I, II, III, mențiuni și medalii la olimpiadele internaționale și naționale, premii în cadrul concursurilor din domeniul învățământului special și care s-au calificat în loturile naționale ale României.

De asemenea, au fost recompensate cinci unități școlare din municipiul Cluj-Napoca, directorii acestora, conducătorul unei instituții școlare din mediul rural pentru dedicare și implicare în proiectul Inspectoratului Școlar Județean Cluj „Voluntari pentru educație”, dar și cei opt profesori debutanți care au obținut media 10 la examenul național de definitivare în învățământ în anul 2019 și cele patru cadre didactice care au promovat examenul național de titularizare 2019 cu nota 10.

Totodată, au fost oferite recompense băneşti şi diplome de excelenţă unui număr de 254 de profesori care au pregătit elevii premianți la olimpiadele internaționale și naționale precum şi la concursurile dedicate persoanelor cu cerințe educaționale speciale.

Astfel, în cadrul Galei Excelenței în Educație 2019 au fost premiaţi un număr total de 281 de elevi şi 272 de cadre didactice. Suma totală alocată de către Consiliul Judeţean Cluj pentru acordarea premiilor pentru ediţia din acest an a galei a fost de 223.850 de lei, finanţare asigurată integral din bugetul propriu al instituţiei.

coral