Consiliul Județean (CJ) Cluj a reluat, a treia oară, licitația privind execuția lucrărilor de restaurare a ansamblului monument istoric Castel Banffy, din satul Răscruci. 

Ofertele pot fi depuse până la data de 17 septembrie 2019. Criteriul de atribuire este reprezentat de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic, de 40%. Lucrările erau estimate inițial la suma de 13,4 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată), însă noul contract este în valore de 22.086.837 lei. 

Intervențiile necesare în vederea reabilitării castelului și parcului – monument istoric din Răscruci vor trebui realizate în maxim 24 de luni, termen ce va curge din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Contractul ce urmează a fi atribuit presupune atât restaurarea imobilului Castel Banffy, cât și a parcului monument, lucrările urmând a fi realizate de specialiști și experți atestați, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

coral