Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei Macesanu, s-a prezentat la sediul Ministerului Sanatatii pentru a depune o sesizare prin care cere un control la INML. In urma discutiei, ministrul Sorina Pintea a dispus de indata o verificare la Institut, urmand ca miercuri seara sa fie prezentate concluziile.

„I-am prezentat doamnei ministru de ce solicitam control la INML. Doamna ministru a dispus de indata control – cineva va pleca in control la INML, urmand ca, in aceasta seara sa avem primele concluzii. Sesizarea fiind depusa de mine, am rugat-o pe doamna ministru sa imi comunice concluziile cand vor fi gata”, a declarat Alexandru Cumpanasu, la iesire de la Ministerul Sanatatii.

Potrivit unchiului Alexandrei, in sesizarea depusa ministrului Sorina Pintea a cerut control la INML pentru a fi verificata, intre altele, respectarea termenelor in privinta expertizelor ADN.

Demersul lui Cumpanasu vine dupa ce directorul INML, George Curca, a anuntat – marti – ca rapoartele transmise DIICOT in cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continua pe ramasitele identificate si subliniaza ca toate oasele sunt in curs de reanalizare, chiar daca sunt in stare avansata de degradare.

coral