Chiar daca pana acum a fost confuz in explicatii, Gheorghe Dinca ar putea fi obligat sa spuna adevarul! Potrivit unor surse din ancheta, acesta va fi supus detectorului de minciuni.

Seful DIICOT Felix Banila a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Gheorghe Dinca va fi testat cu aparatul poligraf, inculpatul dandu-si consimtamantul in acest sens.

„Da, avem si consimtamantul dat de inculpat in acest sens, urmeaza sa fie testat”, a spus Banila.

Anchetatorii spera sa afle astfel adevarul privind soarta Alexandrei Macesanu, dar si a celorlalte posibile victime ale criminalului din Caracal. Exista tot mai multe voci care sustin ca Alexandra ar putea fi in continuare in viata, insa Gheorghe Dinca nu a vrut pana acum sa faca declaratii clare in acest caz.
S-a gasit ADN-ul Alexandrei in locuinta suspectului

Procurorul-sef DIICOT, Felix Banila, a anuntat, miercuri, ca ADN-ul Alexandrei Macesanu a fost gasit atat in locuinta lui Gheorghe Dinca, cat si in masina acestuia, insa nu si pe fragmentele osoase gasite in cazanul din curte.

“S-a gasit ADN apartinand victimei, dar nu pe fragmentele osoase gasite in acel cazan. S-a stabilit cu siguranta, pe baza problelor ADN, prezenta Alexandrei atat in locuinta, cat si in masina inculpatului“, a declarat Felix Banila.

Anterior, seful DIICOT, Felix Banila, a explicat, ca in urma propriilor verificari, a observat ca butoiul unde au fost gasite fragmente osoase despre care se crede ca sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzator improvizat, care actioneaza ca o soba. „Avem fragmente osoase ridicate. (…) Victima este un minor de 15 ani. Admitand ca ar fi fost arsa in butoi metalic… Am fost si m-am edificat. Am constatat ca nu este un butoi in adevaratul sens al cuvantului, ci este un arzator improvizat. Este vorba de un suport metalic confectionat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte. Butoiul nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este asezat pe un chirostiu metalic si focul este dedesubt. Fucntioneaza ca o soba improvizata”, a explicat seful DIICOT, Felix Banila.

Vineri, oamenii legii au gasit, la domiciliul lui Dinca Gheorghe, haine arse intr-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne in congelator (stabilindu-se ca niciuna nu era de natura umana).

Procurorul-sef DIICOT, Felix Banila, a anuntat, miercuri, ca Directia nu are in acest moment nici macar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dinca, astfel ca informatiile aparute in spatiul public nu sunt confirmate inca.

coral