Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra potenţialului impact negativ pe care timpul petrecut pe Internet îl poate avea asupra sănătăţii emoţionale a copiilor.

Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste şase ore online , dacă sunt într-o zi de şcoală, iar procentul acestora creşte la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanţă, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvaţi Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Citeste şi:  Autismul virtual explicat de către psihologul Marius Teodor Zamfir

Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra modului în care timpul petrecut pe Internet de către copii are efecte directe asupra stării lor emoţionale şi a performanţelor sociale şi şcolare.

“Comparativ cu rezultatele unui studiu similar, realizat de Salvaţi Copiii în 2015, se remarcă o creştere a timpului petrecut de copii pe Internet şi a utilizării dispozitivelor mobile. Fără a subevalua impactul pozitiv al utilizării noilor tehnologii, sunt semne de îngrijorare atunci când un copil care petrece mult timp online începe să dezvolte o stare psiho-socială vulnerabilă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Astfel, copiii care se încadrează în categoriile menţionate mai sus spun că:

Continuarea pe Ziar Medical – Timpul în exces petrecut pe Internet are efecte asupra sănătății copiilor

 

coral