Mioara Roman s-a intalnit recent cu primul ei sot, Iosif Zilahy. Cei doi au stat de vorba ca doi buni prieteni, alaturi de fiica lor, Catinca, si de nepoata, Calina. Este uimitor cat de bine se inteleg cei doi fosti parteneri, fata de relatia rece, practic inexistenta, dintre Mioara si Petre Roman dupa divort.

Mioara Roman are numai cuvinte de lauda la adresa primului ei sot, Iosif Zilahy. Desi au divortat la cativa ani dupa nasterea Catincai, iata ca barbatul i-a oferit, de-a lungul timpului, un ajutor neconditionat. Mariajul celor doi a inceput cand Mioara era foarte tanara si, desi fusese avertizata de tatal ei sa nu se grabeasca sa faca marele pas, iubirea si-a spus cuvantul, dar tot ea s-a stins dupa un deceniu.

„Tatal meu mi-a spus: «Te mariti la 20 de ani, dar la 30 o sa fie altceva». Si intr-adevar, am facut-o pe Catinca la 27 de ani si pe urma dupa vreo 3 ani, intervine, nu stiu ce intervine, dar ne-am despartit in conditii normale, desi pe vremea lui Ceausescu, un divort dura 5 ani si costa 6 000 de lei. Asa s-a intamplat si la noi”, ne-a spus Mioara Roman.

Fiecare si-a refacut viata, nu si-au purtat ranchiuna, ci dimpotriva. Atunci cand ea a avut nevoie de ajutor, Iosif i-a fost alaturi.

 „In ’78 cand m-am mutat cu Petre, cand am primit eu casa de la radio si m-am mutat pe Calea Victoriei, tin minte ca a venit si ne-a ajutat. Nu numai ca ma pot baza pe el, dar avem relatii normale si naturale”, a declarat Mioara Roman.

La Revolutie, Mioara s-a adapostit in casa primului sot

Mioara Roman recunoaste ca si sotia primului ei sot este o femeie saritoare, care a luat-o la ea in casa la Revolutia din ’89 pentru a fi in siguranta. Practic, atunci s-au cunoscut fosta si actuala partenera de viata a lui Iosif Zilahy.

„La Revolutie, cand Petre mi-a dat telefon si mi-a spus: «Pleaca de acasa si nu vreau sa stiu unde», mi-a venit in minte sotia lui Iosif. I-am dat telefon, era o fosta asistenta universitara de la Politehnica, o femeie extrem de inteligenta. I-am spus: «Stii, te rog». «Da, stiu cine esti!», dar nu o vazusem pana atunci. «Stii ca ar trebui sa ma duc undeva». «Da, am vazut, te astept in statia de tramvai cutare». Si m-am dus la ea acasa”, a povestit Mioara Roman.

coral