Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a remis pe adresa redacției un comunicat de presă, pe care îl redăm mai jos:

"Știu că v-a luat „viitura” campaniei electorale, dar este inadmisibil să uitați că, în mod vremelnic, aveți responsabilitatea gestionării consecințelor inundațiilor  împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Vă solicit public să vă întrerupeți de îndată campania electorală și să vă deplasați în județul Bistrița-Năsăud pentru a vedea la fața locului consecințele inundațiilor, unde sute de hectare sunt compromise.

Vă atrag atenția că fermierii sunt deja într-o situație mai mult decât complicată din cauza cantităților excesive de apă căzută, iar intervenția statului este imperios necesară. Într-un sector atât de dependent de condițiile meteorologice, riscurile climatice provoacă cele mai mari pierderi producătorilor agricoli de talie mică din România, care nu au capacitatea de a-și reveni în urma acestor fenomene meteorologice, mai ales când veniturile lor depind exclusiv de roadele obținute în urma cultivării pământului. Nu uitați, domnule ministru, că există bani europeni pe care trebuie să îi solicitați de îndată astfel încât să compensați pierderile suferite de fermieri!

M-aș fi bucurat ca astăzi, în timpul deplasării mele în județul Bistrița-Năsăud, să fi întâlnit pe teren reprezentanți ai direcțiilor agricole care să evalueze pagubele suferite de fermieri. Din păcate, așa cum ne-a obișnuit, PSD nu face altceva decât promisiuni, faptele lor fiind inexistente. Fermierii din România sunt lăsați în bătaia vântului, a ploii și în imobilismul instituțional al guvernului PSD-ALDE.

Solicit public domnului ministru Petre Daea să evalueze de îndată consecințele inundațiilor din Bistrița-Năsăud și să dispună despăgubirea de urgență a fermierilor, astfel încât existența lor de zi cu zi să nu fie pusă în pericol!", arată Daniel Buda.

coral