Diana Belbita si Marius Craciun este al doilea cuplu controversat de la „Ferma”, dupa Brigitte Nastase si Florin Pastrama. Insa, se pare ca relatia lor nu va dura, dupa incheierea concursului, cei doi sunt obligati sa se desparta.

Luptatoarea MMA a acceptat un contract ca luptatoare, peste hotare, este foarte aproape de a semna un contract cu UFC. Diana va pleca dupa incheierea filmarilor pentru PRO TV in Canada, unde va sta aproximativ sapte-opt luni. Ea se va pregati si se va acomoda, dupa cum ne-a declarat managerul ei, Sebastian Vieru. „Diana e cea mai buna luptatoare de Local Kombat de la noi. Va urma pentru ea o perioada frumoasa si fructuoasa din punct de vedere sportiv”, a declarat managerul ei, pentru Click.ro.

„Sunt un pic cam aroganta acum (rade), ma consider o femeie cu atitudine, care are un punct de vedere si si-l sustine pana la capat. Daca vreau ceva, nu prea accept sa mi se spuna ca nu e OK. Nu am foarte multa incredere in oameni, port oarecum un scut de protectie in fata celor din jurul meu. Cine reuseste sa treaca peste acest scut poate sa ma cunoasca intru totul, de-asta nici nu am foarte multi prieteni”, a  tanara pentru aceeasi sursa.
Ambii pun acum cariera sportiva pe primul loc

„Nu imi plac baietii pampalai care fac efectiv ce le zic eu. Atunci nu mai e nimic interesant. Dar nu imi plac nici aceia incapatanati care au senzatia ca daca ei zic ceva eu trebuie sa fac ca ei. Mi-ar placea sa ne completam, sa ne si ciondanim, dar sa ne si treaca foarte repede. Nu cred ca am fost niciodata indragostita cu adevarat”. Si visurile ei sunt pentru moment pe plan profesional: „Stiu ca intr-o zi voi ajunge in UFC (cea mai mare competitie de arte martiale – n.r.). Stiu ca va fi o realitate”, spunea Diana.

Face sport de la 12 ani

Diana a inceput sa faca sport la 12 ani, practicand judo-ul. A inceput antrenamentele la Palatul Copiilor din Strehaia cu antrenorul Ilie Gadea, care a initiat-o si in kickbox. La varsta de 15 ani s-a mutat din orasul natal, Strehaia in Drobeta Turnul-Severin pentru a-si continua antrenamentele alaturi de Sensei Constantin Mitroi. A fost atrasa ulterior de o ramura mai dura a sportului si a decis ca in primavara anului 2015 sa intre in cusca.

In aprilie 2012 a castigat Gala K1 de la Szeged. In vara anului 2013, Diana Belbita s-a impus in Budapesta. In gala intitulata „Luptatori in cusca” Diana era legitimata la Kokyo Dojo Drobeta Turnu Severin unde s-a impus la puncte in prima lupta, in care a intalnit o slovaca, iar in finala a invins-o prin KO in prima repriza pe reprezentanta tarii gazda.

In martie 2016, pentru a se pregati la un nivel inalt in cariera sa MMA, Diana a decis sa se mute la Oradea, unde se pregateste la Centrul de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu, alaturi de „Muntele Bihorului” si Ioan Branza. Pe 1 octombrie 2016 Diana a luptat in Zielona-Gora (Polonia) si a castigat in fata reprezentantei tarii gazda, poloneza Katarzina Lubonska. Reusita din acea lupta a trimis-o direct in meciul pentru centura KSW.

Pe 27 mai 2017 s-a luptat cu brazilianca Ariane Lipski, care, in ultimele sase meciuri, isi invinsese adversarele prin KO. Meciul a fost pierdut de Diana Belbita. A avut meciuri in ambele stiluri de lupta si, dupa mai multe competitii, a fost selectata in lotul national „Unifight”, un sistem complex de lupta similar cu cel din Mixed Martial Arts. Diana Belbita a castigat titlul de campioana nationala in Unifight si apoi doua titluri de campioana europeana in acelasi stil. Este multipla campioana nationala la Budokai si castigatoare a altor medalii, atat interne, cat si externe (Szeged, Budapesta – aur), in turnee de K-1 si MMA. A castigat si un meci in care a avut ca adversar un barbat.

coral