Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, împotriva căruia emiseseră anterior un ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordin de protecție provizorie a oricăreia dintre măsuri, fapte prevăzute de Codul penal, respectiv Legea 217/2003 republicată.

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui scandal în familie, pe raza localității Dezmir. La fața locului, s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 49 de ani și-ar fi agresat soția – o femeie, de 44 de ani, pe fondul unui conflict spontan.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, printre măsurile impuse fiind și aceea de a părăsi locuința comună și a nu se apropia de această adresă.

Ulterior, în jurul orei 22:45, polițiștii au fost sesizați pentru a interveni din nou la adresa celor doi soți. În curtea locuinței, a fost depistat bărbatul care avea asupra lui un recipient cu combustibil, afirmând că va incendia locuința. Polițiștii l-au imobilizat și l-au condus la sediul unității de poliție.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 9 februarie, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile de către procuror.

Cercetările continuă față de bărbat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordin de protecție provizorie a oricăreia dintre măsuri, fapte prevăzute de Codul penal, respectiv Legea 217/2003 republicată.

coral