Autoritatile din Italia au tras un semnal de alarma. Infractorii profita de panica instalata in nordul Italiei, zona afectata de Coronavirus in care traiesc sute de mii de romani.

Reprezentantii Crucea Rosie si oficialitati din mai multe localitati din nordul Italiei au confirmat faptul ca falsi medici bat la usile oamenilor sub pretextul ca sunt necesare o serie de verificari. StiriDiaspora a scris inca de ieri despre noua metoda prin care sunt jefuiti oamenii. Publicatiile La Stampa si Il Giornale trateaza subiectul pe larg in editiile de astazi.

"ATENTIE!

Ni s-a spus ca unii oameni in varsta au primit apeluri ciudate de genul: 'Suntem de la Crucea Rosie, venim acasa pentru a face test pentru coronavirus'. Nu aveti incredere in cei care se prezinta acasa pentru verificari. Nu exista medici care vin acasa pentru a face teste. Cand aveti indoieli, apelati intotdeauna autoritatile pentru un control!"

Multumim!", este mesajul postat de Crucea Rosie pe Facebook.

Carlo Davico, primarul orasului Cherasco, a scris ieri pe retelele de socializare: "Au fost raportate situatii in care medici falsi au cerut sa intre in case pentru a face control. Au fost opriti de politie. Ii rog pe toti cetatenii sa acorde o atentie deosebita si sa nu deschida usa acestor personaje".

Totodata, municipalitatea Solaro (provincia Milano) a lansat un avertisment similar prin intermediul Facebook: "ATENTIE! Avem rapoarte despre functionari ATS sau Crucea Rosie, care se ofera autonom sa efectueze vizite la domiciliu pentru a verifica prezenta Coronavirusului. NU EXISTA ACEASTA PROCEDURA. Acestea sunt pacaleli. In cazul contactului cu asemenea persoane, raportati imediat la politie".

Sub pretextul ca trebuie sa faca verificari si sa-i testeze pentru o posibila infectie cu coronavirus, escrocii fura bani si tot ce le cade de valoare la indemana.

Tintele predilecte sunt batranii care au dificultati de deplasare. Hotii vin costumati in combinezoane albe, asemenea expertilor care verifica virusii periculosi. Unii dintre hoti distrag atentia batranilor si ii tin ocupati in timp ce altul goleste totul prin casa. coral