Senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu, a prezentant in cadrul emisiunii Buna Ziua Cluj Live, difuzata in cursul serii de joi, 26 septembrie, care sunt pericolele la care sunt expusi locuitorii din Floresti, in conditiile in care se amplaseaza tot mai multe antene 5G in localitatea clujeana.

Potrivit acestuia, faptul ca legislatia in domeniu este tot mai ingaduitoare, nefiind nevoie de la fel de multe autorizatii pentru amplasarea antenelor, nu este un lucru intamplator, companiile din domeniul telecomunicatiilor fiind intr-o veritabila cursa pentru a stabili noul standard in industrie.

Senatorul si-a argumentat opinia prin date si statistici emise de catre cele mai inalte foruri in domeniu, aducand si exemple de cunoscute orase care au interzis amplasarea respectivelor antene in zonele intens populate, cum este exemplul cunoscutului oras turistic Florenta.

”Eu nu-mi doresc personal sa am pe langa blocul in care locuiesc o astfel de antena, extrem de puternica, si sa petrec o patrime din viata bombardat de frecvente 5G”, a aratat acesta.

Despre toate acestea si multe altele, puteti afla mai multe vizualizand emisiunea Buna Ziua Cluj, in clipul de mai jos.

coral