Cea de-a II-a ediție a Festivalului – concurs dedicat jocului tradițional românesc, intitulat „Cine știe jocu’ bine, joace-l, nu-i șie rușine”, va avea loc la finalul acestei săptămâni, în localitatea clujeană Baciu.

Organizat de Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, cu sprijinul Primăriei Baciu, acesta este dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani.

Festivalul se va desfășura sâmbătă, 12 octombrie 2019, la ora 11:00, când vor fi primiți toți participanții și invitații la sediul primăriei. De aici se va porni într-o paradă a portului popular până la Căminul Cultural din localitate. Apoi, de la ora 12:00, copiii și tinerii se vor întrece pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 11-15 ani și 16 – 20 ani. Aceștia vor concura la trei secțiuni: joc fecioresc, de perechi și tradițional.

Un juriu format din specialiști în domeniul folclorului tradițional muzical și coregrafic va nota evoluția concurenților și va acorda premii la fiecare categorie de vârstă. De asemenea, vor fi acordate premii pentru cel mai tânăr participant în concurs și pentru cel mai valoros costum tradițional.

Festivalul – concurs „Cine știe jocu’ bine, joace-l, nu-i șie rușine” are ca scop redescoperirea valorilor tradiționale de către tânăra generație și promovarea jocului tradițional românesc din cadrul obiceiurilor și tradițiilor autentice locale.

coral