Remus Radoi, controversatul personaj din Caracal la care oamenii legii au apelat in momentul disparitiei Alexandrei Macesanu, afirma ca dupa parerea lui fetele nu mai sunt in viata.

“Studiind profilul criminalului pare-se ca la momente de criza ar fi capabil sa scape de victima, in conditiile in care victima arata clar o lipsa de cooperare si capacitatea de a da informatii catre organele de ancheta in cazul in care ar fi scapat de la dumnealui.

Or, in situatia in care se pornise deja acea presiune mediatica, probabil criminalul a simtit pericolul si a trecut la lichidarea ei”, a spus Remus Radoi, la Antena 3.

Remus Radoi nu exclude ca Gheorghe Dinca sa fi avut complici.

“Avand in vedere trecutul dumnealui si faptu ca se pare ca pe zona Italia a actionat intr-o forma de grup organizat, e adevarat restrans, este posibil ca si aici sa fi avut terte persoane cu care conlucra, dar momentan date certe nu exista”, a adaugat Radoi.
Cine este Remus Radoi

Remus Radoi a fost interlopul ce a fost sunat de politie, de Nicolae Alexe, comisarul sef, imediat dupa disparitia Alexandrei.  Firmele controlate de catre „Codita” deruleaza contracte extrem de banoase cu institutiile statului. Acesta sustine ca toate sunt „perfect legale”, obtinute prin licitatie si ca „ne facem datoria mai bine decat Politia”. Este vorba despre firmele: Safety Security si Spartan Paza si Protectie, firme care au numeroase afaceri cu institutiile statului, potrivit Mediafax.

Acestea figureaza in Sistemul Electronic de Achizitii Publice cu un numar mare de contracte incheiate cu diverse institutii, iar sumele la care se ridica sunt de peste 3 milioane de lei. In anul precedent, firma Spartan Security a incheiat contracte de paza si protectie la statiile: CFR Slatina, Pitesti, Drobeta Turnu Severin si SRLU Craiova, in valoare de 735.139 de lei. De asemenea, Safety Security a icheiat, tot anul trecut, doua contracte mari: de paza umana si monitorizare cu Directia pentru Directia Copilului Caracal, de 368.313 de lei, iar altul pentru paza Depoului Ploiesti, in valoarea de 768.000 de lei.

Interlopul „Codita”, obisnuit cu televiziunea

Multi s-au mirat in momentul in care Remus Radoi a venit la televizor sa spuna realitatea faptelor ale lui Nicolae Alexe. Acesta a dat dovada de un intelec cum putin se asteptau, un vocabular foarte vas si un discurs coerent care ar putea sa-i jeneze pe cei din Guvern, au spus mai tarziu internautii.

Acesta a donat in 2003-2005 o suma mare de bani in cadrul ”Daruiesti si castigi” de la PRO TV, moderata atunci de Cristian Tabara. Povestea lui Codita nu se termina aici. Acesta a fost pe micile ecrane in cadrul emisiunii Realitatea Romaneasca. coral