O fetiță de cinci luni din Focșani a murit după ce medicii i-au prescris tratament pentru roşu în gât, deşi copila avea pneumonie.

Fetița de cinci luni a murit sâmbătă dimineață, după ce vineri, pe 6 decembrie, mama a dus-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Sfântul Pantelimon" din Focşani.

Fetiță de cinci luni din Focșani a murit cu zile din vina medicilor: „Mi-au spus că are roşu în gât și mi-au prescris Tantum Verde”

Mama bebelușului a declarat că medicii au consultat-o pe fetiță și i-au spus că are roșu în gât, așa că i-au prescris Tantum Verde. Deși femeia a cerut investigații amănunțite, doctorii au trimis-o acasă pe motiv că nu este ceva grav și oricum nu au locuri în spital.

„Am fost vineri cu ea la urgenţe şi mi s-a spus că are roşu în gât. M-a trimis acasă cu ea, iar vineri seară am început tratamentul. Sâmbătă dimineaţă, la ora 5.00, a mâncat şi la 6 jumătate, când m-am trezit să îi dau siropul, ea murise. La autopsie a ieşit că era răcită la plămâni şi nu avea nimic la gât", spune femeia.

Proaspeții părinți sunt devastați de durere și au postat un mesaj pe Facebook.

„Dumnezeu sa te ierte iubita lui tati, sa stii ca te vom iubi pentru totdeauna chiar daca nu mai esti printre noi. La doar 4 luni si jumatate esti ingeras frumos si vei ramane in sufletele noastre", a scris tatăl sfârșit de durere.

Cazul tragic a fost făcut public de un alt internaut care i-a acuzat pe medicii de la spitalul din Focșani că nu au tratat-o pe fetiță din cauză ca mama nu a oferit șpagă. Internauții s-au scandalizat și au spus că acesta nu este primul caz în care medicii dau greș.

coral