Podină Florin, tânărul care în 2016 candida, din partea PSD, la un loc în Parlamentul României și care ulterior a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri scapă de arestul preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Cluj au admis contestația acestuia împotriva încheierii Tribunalului Maramureș care îi prelungeau măsura preventivă și au dispus înlocuirea acesteia cu cea a arestului la domiciliu.

” În temeiul art. 362 şi 208 Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul PF, cu cea a arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului PF obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în …. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. Conform art. 221 alin. 5 Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul PF poate părăsi imobilul menţionat pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Desemnează Poliţia mun. Baia Mare pentru supravegherea respectării de către inculpat a măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse. Dispune punerea în libertate a inculpatului PF de sub puterea mandatului emis în baza încheierii penale nr. de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, îi atrage atenţia inculpatului asupra faptului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.”, se arată în încheierea judecătorilor clujeni.

Florin Podină a fost trimis în judecata în stare de detenție, alături de alții, pentru trafic internațional de droguri de mare risc, într-un dosar instrumentat de catre DIICOT la începutul acestui an.

Potrivit procurorilor, acesta a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

De asemenea, acesta s-ar fi ocupat și de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

DIICOT a mai reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul Podina Florin sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor.

 

Ziua politician, noaptea dealer de droguri

Activitatea lui Podina Florin nu se rezuma doar la politică, acesta fiind și un bun întreprinzator, ce-i drept aparent în domenii mai mult sau mai puțin legale.

Astfel, potrivit presei locale din Maramures, Acesta este de profesie inginer, ar deține o firmă de transport  și a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pe listele PSD Maramureș pentru un loc în Parlamentul României, în Camera Deputaților.

Potrivit  paginii de facebook a suspectului, în perioada campaniei electorale din 2016, acesta s-a pozat alături de nume importante de pe scena politică județeană dar și națională. coral