Circulație reluată pe sensul de mers către Terapia de pe Podul Fabricii, după ce s-au terminat lucrările de asfaltare la primele două benzi. 

Primăria și constructorul au convenit ca sectorul reabilitat de pe Podul Fabricii – respectiv cele două benzi care duc spre Bulevardul Muncii – să fie dat în funcțiune. Înainte de aceasta circulația se făcea pe celelalte două benzi, care erau pline de gropi și acum au intrat la rândul lor în reabilitare.

În zona respectivă s-a trecut la decopertări. Cu toate că este vorba despre asfalt nou, se menține viteza maximă de rulare de 30 km/h. Cu alte cuvinte, circulația se desfășoară în continuare cu dificultate în zonă, mai ales la orele de vârf, dimineața și după-amiaza.

Deși porțiunea de pe sensul spre Terapia este asfaltată, încă nu există marcaje de demarcație între cele două benzi, iar trotuarul pietonal nu e finalizat, fiind încă delimitat de un gard metalic. Sensul spre Kaufland este închis acum total, inclusiv trotuarul pentru pietoni, astfel că aceștia trebuie să îl folosească pe celălalt.  

Municipalitatea a prelungit termenul de finalizare pentru iunie 2020 la acest pod, cu toate că inițial trebuia să fie gata încă din acest an. Lucrările de bază au constat în ridicarea etapizată a podului cu 5 cm, înlocuirea de grinzi și de elemente de reazem (la infrastructură), frezări, schimbări de grinzi, suprabetonări, asfaltări (la suprastructură).  

Iluminatul public va fi modernizat folosindu-se tehnologia led. La finalizarea lucrărilor podul va avea patru benzi de circulație (3,5 m lățime), două spații parapet direcționale de 0,5 m, trotuar pietonal de 1,9 m pe ambele părți. Valoarea lucrărilor este de 13,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, acestea fiind executate de către societatea ARL Cluj.

Podul Fabricii asigură legătura între cartierul Mărăști și zona industrială Terapia, ambele în plină dezvoltare imobiliară și demografică. Reabilitarea podului este necesară pentru punerea în siguranță a acestuia, creșterea duratei de viață a podului și îmbunătățirea condițiilor de trafic.  

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

coral