Polițiștii au organizat acțiuni de control pe mai multe șantiere clujene. Potrivit IPJ Cluj, la data de 25 februarie, în intervalul orar 10:00 – 13:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca, Secția 6 Poliție, împreună cu specialiști din cadrul altor structuri, au organizat o acțiune și au efectuat controale pe șantierele de construcții situate pe străzile Frunzișului și Eugen Ionesco din municipiul Cluj – Napoca.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul serviciilor județene de investigații criminale, ordine publică și criminalistică. Alături de aceștia, au fost angrenați reprezentanți din cadrul Poliției Locale, Serviciului pentru Imigrări, Ocolului Silvic Cluj, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat în Construcții Cluj.

Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor; menținerea ordinii și liniștii publice; prevenirea și descoperirea persoanelor care comit infracțiuni și contravenții; prevenirea și combaterea muncii la negru și a migrației ilegale, verificarea respectării normelor de securitate în muncă, depistarea și cercetarea persoanelor urmărite și depistarea construcțiilor ilegale. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 122 de persoane, au fost verificate 5 utilaje de construcții și 6 avize de însoțire a materialului lemnos. Pentru clarificarea anumitor aspecte, 8 societăți comerciale au fost invitate la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă cu documentația specifică.

coral