Locuitorii celei mai mari comune din România s-au întrecut azi în glume pe rețelele de socializare, după ce străzile din localitate au fost inundate de ploile ce au căzut în ultimele ore. Este vorba despre comuna Florești.

Dacă unii s-au rezumat la ironii aruncate pe Facebook, alții au pus glumele în practică. Astfel, un tânăr din Florești și-a umflat salteaua gonflabilă și s-a pozat plutind pe ”lacul” format pe stradă, în fața blocurilor de pe strada Eroilor.

Ba mai mult, pentru ca efectul artistic să fie mai bogat, și-a luat și cățelul pe saltea. Imaginile s-au viralizat în scurt timp, locuitorii comunei întrecându-se în bancuri despre noul ”aqua park” al comunei.

Replica primarului nu a întârziat să apară

În replică, primarul Horia Șulea spune că inundarea străzilor a fost cauzată și de nepăsarea, chiar nesimțirea, unora dintre locuitorii comunei, care au înfundat sistemul de canalizare cu lucruri ce nu ar avea ce căuta acolo.

Cam așa arată cele scose din canalizarea din Florești astăzi, duminică, 14 aprilie 2019, de către muncitorii de la Compania de Apa Someș SA. Evident, lucruri ce nu ar avea ce căuta în canalizare.

În aceste condiții, de utilizare cu maximă nepăsare (ca să nu spun nesimțire) a canalizării, da, vom avea dese refulări ale sistemului de canalizare. Și nu din cauza vreunei subdimensionări, ci, pur și simplu, a folosirii greșite a canalizării.

În canalizare se aruncă hârtie igienică și…atât. Nu șervețele umede, nu pamperși, nu PET-uri, nu cârpe, nu alte lucruri.

Dar, se pare că unii floreșteni înțeleg mai greu aceste aspecte elementare ale civilizației și bunului simț”, spune edilul comunei, care își însoțește postarea pe Facebook și de câteva fotografii edificatoare.

Sursa: someseanul.ro  coral